Krievi stāsta neiedomājamas pasakas, kāpēc nevar iemācīties latviešu valodu

tautaruna.lv 1.maijs 2023, 5:00
 
Kaspars Krafts/f64
Līdz ar ziņu, ka nepilsoņiem nāksies kārtot latviešu valodas eksāmenu, lai tiktu pagarināta uzturēšanās atļauja, pieaugusi interese saņemt izziņu, ka konkrētais cilvēks nav spējīgs iemācīties valodu. Izziņas izsniedz Psihiatrijas un narkoloģijas centra sepciālisti.

Ieraksts "Twitter": "Tikko no pirmavota ienācās ziņa, ka Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra psihiatrus apsēdušas krievenes (pārsvarā kundzes pēc 50), kuras stāsta fantastiskus melus par to, kādēļ nespējot iemācīties latviešu valodu un pieprasa sev atbrīvojumu no eksāmena".

Autors papildina: "Psihiatri pieprasa uzrādīt smadzeņu MR, EEG un psihologa izmeklējumus, kas ir ļoti dārgi. Kad saprot, ka izlikties par 'šlangu' nesanāks, sāk iežēlināt - "ja man būs jāaizbrauc, kur likšu savus kaķīšus?"

Komentētājiem ir ko teikt: "Tur vajadzētu tādu izziņu sakabināt ar kādiem aizliegumiem citās jomās. Ja tik duma, ka nevar zemākā līmenī valodu apgūt, tad jau pie stūres ar nevar sēdēt vai ar naudu strādāt. Tie cilvēki, kam tiešām problēmas, visticamāk jau ir ar diagnozi."

"Tad arī jāiedod tāds slēdziens no ārstu puses, ka šīs personas ir nepieskatamas, lai tup līdz mūža beigām Tvaika ielas iestādē, bet labāk, lai brauc atpakaļ uz Krieviju .. un .. āmen!"

"Nu es nezinu, kas sliktak..... Zimogs, ka esi tupa un nevari iemacīties valodu? "

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:19

Jaunākās diskusijas