Cilvēki atceras, ko darīja 26.aprīlī pirms 37 gadiem

tautaruna.lv 1.maijs 2023, 16:20
 
Scanpix
1986.gada 26.aprīlis, kad pulksten 1:23 notika līdz šim lielākā kodolkatastrofa - sprādziens notika Čornobiļas atomelektrostacijas 4.blokā.

Lai gan Latvija atrodas relatīvi tālu no Čornobiļas, radioaktīvo pelnu mākonis skāra arī Latvijas teroritoriju.

Ļaudis kavējas atmiņās par šo dienu pirms 37 gadiem: "Strādāju VEFā. Bija silts, mitrs laiks bez vēja. Cik tur nobira stroncija, kas to lai zina."

"Ar lidmašīnu, kura nosēdās Kijivā, atgriezos no savas okupanta misijas "sociālistiskajās sadraudzības valstīs". Bija karsta, bet nedaudz dūmakaina pavasara diena. Izstaigāju Kijivu, iesēdos vilcienā un atgriezos Rīgā. Jezga sākās dienas vēlāk"

"Skraidīju pa dārzu peldkostīmā. Mamma no mājas izskrēja un lika apģērbties."

"Bija saulaina diena, bites dārzā bija prātu zaudējušas un krita virsū, līdz ar to sēdējàm iekšā. Tētis no bitēm nebaidījās un, kas to lai zin, kādēļ vēlāk melanomu dabūja un mira no vēl cita vēža."

"Es biju slima un vāļājos mājās ar t. Mamma stādīja kartupeļus peldkostīmā un ļoti iedega, 1994.g nomira ar vēzi. Nezinu, sakritība vai kā. Bet, atceros, info nekàda par notikumu nebija. Līdzjūtība cietušajiem, rip mirušajiem."

"Gulēju ratos ārā, blakus izžautiem autiņiem un rāpulīšiem. Ome pēc tam nevienu no tiem ārā žuvušajiem rāpulīšiem neļāva mammai man vilkt mugurā, visus izmeta."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:58

Jaunākās diskusijas