Krievijā 27 gadus vecs mūziķis izdara pašnāvību kara un mobilizācijas dēļ

tautaruna.lv 7.oktobris 2022, 13:15
 
F64
Krasnodarā pašnāvību izdarījis repa mākslinieks Ivans Petuņins, kurš uzstājās ar skatuves vārdu Walkie. Viņš atstāja video ziņojumu, kurā paziņoja, ka nav gatavs karot un nogalināt cilvēkus. Walkie izlēca pa sava dzīvokļa logu, raksta svoboda.org.
Video, ko viņš ierakstījis pirms pašnāvības izdarīšanas, Walkie stāsta, ka pieņēmis liktenīgu lēmumu sakarā ar daļējas mobilizācijas izsludināšanu Krievijā.

Viņš arī sacīja, ka visus septiņus mēnešus kopš Krievijas bruņotā iebrukuma Ukrainā viņš "bija ļoti sāpināts". Walkie nevēlējās ņemt rokās ieročus.

Dziedātājs sacīja, ka viņu it kā mobilizācija neskar veselības apsvērumu dēļ, taču viņš neuzskatīja, ka militārās reģistrācijas un iesaukšanas biroji ņems to vērā. Viņš domāja, ka daļēja mobilizācija drīzumā pārvērtīsies pilnā mobilizācijā. "Mūs visus par ķīlniekiem tur viens maniaks," sacīja mūziķis.

“Es nevaru un negribu uzņemties slepkavības grēku. Es neesmu gatavs nogalināt kādu ideālu dēļ <...> Runājot par mani, mēs visi kļuvām par viena maniaka ķīlniekiem, kurš mums dod izvēli: vai nu cietums, vai armija, vai izeja, ko izvēlējos es, ”sacīja reperis.

Reperis pirms nāves arī nosūtījis savai draudzenei īsziņu, aicinot saglabāt piemiņu par viņu un atcerēties, ka viņš vienmēr dzīvojis pēc labākās sirdsapziņas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:08

Jaunākās diskusijas