Kurā Latvijas mežā seņojot, liek maksāt sodu?

tautaruna.lv 7.oktobris 2022, 7:30
 
Kaspars Krafts/F64
Ir teiciens, ka Latvijas iedzīvotāju nacionālais sporta veids ir sēņu lasīšana. Kādā septembra sestdienas rītā Tugarinovu ģimene no Rīgas nolēma, kā katru gadu, “pasportot” un doties lasīt sēnes uz Garkalnes mežiem, taču, pēc laiskās pastaigas atgriežoties, viņus gaidīja nepatīkams pārsteigums – soda kvīts, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Deniss un viņa sieva ir kaislīgi sēņotāji, kuri izmanto katru iespēju rudenī pabūt pie dabas un salasīt dabas veltes. Uz Garkalnes mežiem viņi devušies jau vairākkārt, taču šoreiz viņus, atgriežoties pie automašīnas, sagaidījuši pašvaldības policijas policisti, kuri pasnieguši soda kvīti 30 eiro vērtībā par automašīnas novietošanu neatļautā vietā.

“Mēs tā stāvējām paralēli ceļam, bet maliņā - nobraucām no ceļa brauktuves. Tajā brīdī man inspektors iedeva to soda kvīti un paskaidroja, ka es jau atrados aizliegtajā zonā, kur nedrīkst.”

Deniss atceras, ka kopā ar sievu braukuši uz mežu un, ieraugot zīmi “braukt aizliegts”, automašīnu novietojuši tieši pirms tās. Vīrietis bijis neizpratnē, jo citas aizliedzošas zīmes ceļā neesot manītas. Policists paskaidrojis, ka automašīna novietota dabas lieguma “Garkalnes meži” teritorijā, un likumā teikts, ka liegumā pārvietoties, arī apstāties un stāvēt, ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem ārpus ceļiem nav ļauts.

Deniss skaidro, ka zīme, pirms kuras novietojis automašīnu, ir pirmā, kuru pamanījis savā ceļā. Ja liegums sācies jau iepriekš, zīmēm vajadzētu būt izvietotām arī citviet un to ir par maz, viņš secina.

Ropažu novada pašvaldības policisti gan sēņotājiem nepiekrīt - zīmes esot izvietotas jau Krēslas ielas sākumā, kur vienā pusē dzīvojamās mājas, otrā - mežs. Norādes Garkalnes viesi nepamanot vien savas neuzmanības dēļ, uzskata likumsargi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas