Eilanda ieraksts par nodevējiem karā izraisa asu diskusiju

tautaruna.lv 5.aprīlis 2022, 10:30
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Mūziķis Ralfs Eilands mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar Ukrainas drauga stāstīto par kara atbalstītājiem, norādot, ka arī Latvijā šim jautājumam jāpievērš uzmanība.

Kā norāda R. Eilands, starp šādiem indivīdiem var būt tādi, kas kara apstākļos apdraud valsts drošību.

"Jādomā, ko darīt ar tiem kara slavinātājiem mūsu valstī. Ukraiņu draugs stāstīja, ka viens viņu vietējais nodevējs krievu karavīriem caur google maps nodeva lidostas koordinātas, kuru pēc tam nobumboja. Par šo pakalpojumu viņš saņēma 40k grivnu, kas ir aptuveni 1300€…" - atsaucoties uz drauga pieredzi, raksta R. Eilands.

Daudzi gan komentāros apšauba mūziķa drauga teikto, norādot uz neloģiskiem aspektiem.

"Godīgi sakot, nespēju izlobīt loģiku. Atverot google maps var nolasīt jebkura objekta koordinātas. Bez drauga un bez 1300€," pauž komentētājs.

"Kāds sakars gūglei ar šo. Tak katras valsts raķešu sistēmas vadās pēc sava un ļoti labi zinu, kur kas atrodas. Google maps ir priekš mums, kam patīk virtuāli pētīt pasauli," norāda cita komentāra autors.

"Tu to nopietni? Lai atrastu lidostu cilvēkam kurš izšauj raķetes nav pašam šādu koordinātu? Kur kaut kam tādam vispār var noticēt..." - sašutumu pauž komentētājs.

"Varbūt kāds var google maps norādīt krievu pozīcijas kā ukraiņu un saņemt 40k?" - iesaka komentētājs.

Savukārt citi savos komentāros koncentrējas uz to, ko iesākt ar kara atbalstītājiem.

"Par to ir jādomā attiecīgām iestādēm," uzskata soctīklu lietotājs.

"Pašlaik neredzu citu variantu kā aukstais karš mūža garumā, kara atbalstītāji tomēr ir vairums krievu rīdzinieki, kuriem saskaros ikdienā, nekur viņi nepaliks, "Russkij mir" ir viņu pasaules uzskats," norāda komentētājs.

Kā zināms, Ukraina jau sesto nedēļu varonīgi aizstāv savu zemi pret Krievijas iebrukumu. Portālā NRA.lv ik dienas iespējams sekot teksta tiešraidei, kurā īsi un kodolīgi tiek informēts par svarīgāko Krievijas Ukrainas karā. Tiešraide 5. aprīlī atrodama ŠEIT.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:45

Jaunākās diskusijas