"Jūtos kā muļķis"; cilvēki jūtas neērti, aizvien nēsājot sejas maskas

tautaruna.lv 5.aprīlis 2022, 19:30
 
Vladislavs Proškins / F64
Soctīklos cilvēki, kuri arī pēc Covid-19 ierobežojumu atcelšanas, izvēlas nēsāt sejas maskas un respiratorus, jūtas nesaprasti.

Daudzviet vairs obligāti nav jālieto maskas, tostarp, apmeklējot veikalus.

Tomēr daļa iedzīvotāju, ejot iepirkties, joprojām aizsedz muti un degunu. Iemesli tam galvenokārt divi - nezināšana un piesardzība.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" ievērību guvis kāds ieraksts, kurā sieviete apgalvo, ka "jūtas kā muļķis", aizvien lietojot respiratoru.

"Tieši tas, ka blenž, man liek justies neērti. Vispār pa dzīvi gribās būt nepamanītai, neredzamai, bet šobrīd ar masku sanāk izcelties pūlī," raksta sieviete.

Daina: "Es eju veikalā ar masku. Ir sajūta, ka tā pasargāju sevi no krievvalodīgās kasieres niknuma, kas noskenēto pirkumu mešus nomet, tā, ka viss izjūk un aizripo."

Aija: "Staigāju ar masku un nejūtos muļķis. Šodien pat, iegāju dārziņā ar masku, audzinātāja saka- bet varu taču maskas. Saku, ka ir iekaisis kakls. Vēlētos lai LV šis būtu automātiski kā piem.Korejā un Japānā- ja sajūties mazliet slims, sabiedriskās vietās liec masku, rūpēs par citiem."

Aiva: "Tik daudz atbilžu, ka tik daudzi vēl visur ejot ar maskām, bet realitātē neko tādu neredz - veikalos masku nav nevienam, teātrī sestdien no visas zāles tikai 1 cilvēks ar masku."

Arī fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs sociālajā vietnē "Facebook" ierakstā atzīst, ka iepirkšanos veikalā turpina ar sejas masku.

"Aizgāju veikalā un novilku nost masku. Pēc sajūtām, tas pats, ka būtu bikses novilcis. Tomēr neizturēju un turpināju iepirkties maskā," raksta Sokolovs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas