Karš Ukrainā: Linda Mūrniece dalās ar emocionālu vēstījumu

tautaruna.lv 13.marts 2022, 12:08
 
facebook.com
Bijusī ministre, tagadējā uzņēmēja un Hotel Roma vadītāja Linda Mūrniece sociālajā tīklā Facebook dalās ar atklātām pārdomām par jauno realitāti, kādu ieviesis karš Ukrainā.

Kā savā ierakstā uzsver Linda, viņa nedomā, ka vispār var pierast pie kara blakus.

"Pirms diviem gadiem, martā kad viss kļuva slikti, šķita, ka tas uz īsu brīdi. Drī viss būs aiz muguras un atkal kā senāk.

Tad lēnām sapratām, ka nekas nebūs kā agrāk. Ka svarīgākais ir nesaslimt, nesajukt prātā un nepazaudēt visus ienākumus. Viena pa vienai kļuva nevajadzīgas skaistās kleitas, kuras nebija vairs, kur uzvilkt. Divu gadu laikā sapratām, ka var neiet pie friziera, manikīra, jo to neļauj noteikumi. Sapratām, ka ir pat labi strādāt attālināti. Pietrūka draugu, klātienes tikšanos, apskāvienu. Pieradām...
Nedomāju, ka var pierast pie kara blakus. Jaunā realitāte atkal paģēr pārskatīt dzīves. Emocionāli, fiziski un gluži tehniski.
Nu jau skaidrs, ka divus gadus nevilkto sarkano mežģīņu kleitu nevajag glabāt. Lakot nagus? Diez vai. Savākt seju pie kosmetoloģes? Nu, labi, jo viņas arguments ir dzelžains - vismaz smukas būsim, ja nu kas… Mežģīņu apakšveļu arī nevajag taupīt kādai reizei. Nekad nevar zināt, vai tā reize pienāks… Un viesnīcu vai vispār kāds tagad pirks un ne jau pie mums brauks tūristi šovasar…
Sajūta, ka daudz kam nav jēgas, kas agrāk bija būtisks. Dzīves laikā sakrātām lietām, klavierēm, rotām, baltām kedām… Kam tas viss? Pietiek ar to, ka esi dzīvs, vesels, paēdis un vari vēl kādam palīdzēt… Pietiek, ka proti līdzi just un zināt, ka drosmes pietiek. Arī karot iet, ja vajadzētu. Šodienai dzīvot? Nav pat jēgas baidīties par rītdienu, jo no tā nekas nemainās. No baidīšanās.
Mīļos mīlēt ir jēga. Un saprast, ka viss pāriet. Gan labais, gan sliktais," viņa raksta.
Jāpiebilst, ka pēdējās dienās daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki (politiķi, mūziķi, dažādu jomu eksperti) pauduši savu viedokli par notiekošo Ukrainā un šo notikumu ietekmi uz dažādām dzīves sfērām.
Piemēram, politisko procesu apskatnieks Jurģis Liepnieks mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar optimistiskām prognozēm par kara iznākumu.
Arī bijušais premjers, tagad viens no partijas “Latvija pirmajā vietā” līderiem Vilis Krištopans komentējis Krievijas un Ukrainas konfliktu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:15

Jaunākās diskusijas