Pasaules lielākā lidmašīna ir iznīcināta Krievijas iebrukuma laikā Ukrainā

tautaruna.lv 13.marts 2022, 14:40
 
Scanpicx
Saskaņā ar Ukrainas amatpersonu teikto,Pasaules lielākā lidmašīna Antonov AN-225 ir iznīcināta Krievijas iebrukuma laikā Ukrainā, radot satraukumu un skumjas aviācijas pasaulē, kurā tā ieņem gandrīz kulta statusu, ziņo portāls "CNN".

Milzīgā lidmašīna ar nosaukumu "Mrija" jeb "sapnis" ukraiņu valodā tika novietota Gostomeļas lidlaukā netālu no Kijevas, kad tai uzbruka "krievu okupanti", paziņoja Ukrainas varas iestādes, piebilstot, ka lidmašīnu pārbūvēs.

"Krievija, iespējams, ir iznīcinājusi mūsu "Mriju". Bet viņi nekad nespēs iznīcināt mūsu sapni par spēcīgu, brīvu un demokrātisku Eiropas valsti. Mēs uzvarēsim!" mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuļeba.

Nav saņemts neatkarīgs apstiprinājums par lidmašīnas iznīcināšanu. Uzņēmuma Antonov Company "Twitter" ierakstā teikts, ka tā nevar pārbaudīt lidmašīnas "tehnisko stāvokli", kamēr to nav pārbaudījuši eksperti.

"Tiek lēsts, ka atjaunošana prasīs vairāk nekā 3 miljardus dolārus un piecus gadus," teikts paziņojumā. «Mūsu uzdevums ir nodrošināt, lai šīs izmaksas segtu Krievijas Federācija, kas nodarījusi tīšus zaudējumus Ukrainas aviācijai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:38

Jaunākās diskusijas