Kijevā 2 sievietes un bērns 10 dienas nosēž bedrē bez ūdens un elektrības

tautaruna.lv 13.marts 2022, 13:42
 
AP/Scanpix/LETA
Berezovkas ciemā, kas atrodas 20 kilometrus no Ukrainas galvaspilsētas Kijevas, divas 80 un 45 gadus vecas sievietes un 12 gadus vecs bērns desmit dienas sēdēja aukstā bedrē, raksta "fakty.ua".

Tika sabombardēta ukraiņu sieviešu māja, stāsta vienas sievietes tuva radiniece Marina Ostapenko.

“Desmit dienas viņi sēž pusotra metra reiz pusotra metra lielā bedrē zem brīnumainā kārtā nesagruvušā šķūņa daļas. Dažbrīd viņas iekāpa mašīnā, lai sasildītos, kamēr vēl bija gāze. Nav elektrības, tāpēc taupa uzlādēto telefonu. Tikai viena īsziņa dienā: "Mēs esam dzīvi, mēs sēžam, šauj." No pārtikas - tikai konservēti gurķi un kartupeļi, kas atstāti "stādīšanai", kaut kas, iespējams, tika atrasts pie mājas drupām. Dzeramā ūdens nav, kaimiņos aiz dārza ir aka, nezinu, varbūt tur ņem ūdeni, uzvāra uz uguns, ko reizēm izdodas iekurt,” stāsta Marina.

"Vakar mammai sākās halucinācijas, beidzās zāles, ir arī stipra saaukstēšanās. Arī māsasmeita saslima, lai tik nav pneimonijas. Ja māte, nedod Dievs, aiziet mūžībā, māsa un bērns vienkārši nevarēs viņu izvilkt no pagraba pa koka kāpnēm ... Es pat nevēlos par to domāt.

Viņas nevar evakuēt, viņiem pat nevar iedot pārtiku, ūdeni vai zāles, jo viņi atrodas uz uguns līnijas. Sarkanais krusts, Valsts aizsardzība, UNICEF un daudzas citas institūcijas, kur es pastāvīgi rakstu vai zvanu, tikai fiksē informāciju un saka, ka tagad nevar tur tikt. Un tā ir patiesība. Apšauj civilos transportlīdzekļus, sagrābj cilvēkus par ķīlniekiem... Un manējie izturēja, tāpat kā tagad visa pārējā valsts. Visi apkārtējie ciemati ir līdzīgā situācijā.

Bet šodien no viņiem atnāca īsziņa: "Viss ir slikti un nav izejas, mēs visu laiku sēžam pagrabā, jo šeit, kur mēs esam, ir poligons, šo monstru bāze strādā bez pārtraukuma, mēs nevaram iet uz tualeti pagalmā, tur uzreiz rinda ar kalašņikoviem ... "mamma ir ļoti slima ... ļoti ... mums nav pārtikas ... gāze beidzas .. . tālrunis 15% ... šīs ir beigas ... šeit ir 12 gadus vecs bērns ... "Tikai divas lietas viņus glābs: vai nu humanitārais koridors, vai arī ja mūsuējie iznīcinās to tanku kolonnu. Otrs variants, protams, ir labāks," rakstīja Marina Ostapenko.

Kļuvis zināms, ka šīm sievietēm situācija nedaudz mainījusies uz labo pusi, jo viņām izdevās izkļūt no pagraba un aizskriet pie kaimiņiem. Taču kopējā situācija joprojām ir slikta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:00

Jaunākās diskusijas