Ukraiņu jūrnieks mēģina nogremdēt krievu oligarha jahtu

tautaruna.lv 13.marts 2022, 16:41
 
pexels.com
Maljorkā arestēts ukraiņu jūrnieks, kuram izvirzītas apsūdzības par mēģinājumu nogremdēt krievu oilgarha jahtu, ziņo "The Guardian".

Jahta pieder Krievijas ieroču eksportētāja "Rosoboronextport" izpilddirektoram un bijušajam Krievijas helikopteru federācijas vadītājam Aleksandram Mihejevam. Laiva pietauvota Port Adriano ostā.

Vārdā nenosauktais jūrnieks, kurš pēdējos 10 gadus strādājis par mehāniķi uz Mihejeva 48 metrus garās un 5 miljonus sterliņu mārciņu vērtās supejahtas "Lady Anastasia", sacīja, ka viņam bijis kaut kas jādara pēc tam, kad redzējis kadrus ar Krievijas raķešu uzbrukumiem dzīvokļu namiem Kijevā, kas ir viņa dzimtā pilsēta.

Kā raksta "The Guardian", vīrietis licis apkalpes locekļiem, no kuriem lielākā daļa ir ukraiņi, pamest jahtu. Tad viņš esot devies uz mašīntelpu un atvēris lielu vārstu, mēģinot nogremdēt jahtu. Apkalpes locekļi ar ostas darbinieku palīdzību iejaucās, lai novērstu nogrimšanu.

"Šīs jahtas īpašnieks ir noziedznieks, kurš pelna iztiku, pārdodot ieročus, kas tagad tiek izmantoti ukraiņu nogalināšanai," viņš sacījis policijai, kad ticis arestēts, raksta medijs.

Pēc dažām stundām vīrietis atbrīvots līdz oficiālām apsūdzībām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:15

Jaunākās diskusijas