Ukrainas karš: vairāk nekā nedēļu ārsts uzturas pagrabā kopā ar pumu un jaguāru

tautaruna.lv 13.marts 2022, 18:46
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / pexels.com
Indiešu ārsts Girikumars Patils kara plosītajā Ukrainā patvēries pagrabā pie mājas, kur uzturas kopā ar melno panteru un jaguāru, vēsta BBC.

Ārsts aptuveni pirms 20 mēnešiem abus kaķus iegādājies no Kijevas zoodārza. Vīrietis norāda, ka nepametīs savu mītni bez saviem mīluļiem.

G. Patils vairāk nekā sešus gadus dzīvo Severodoņeckā, mazā pilsētiņā Donbasa reģionā Ukrainas austrumos.

Pēc kara sākuma vīrietis, kurš nav precējies, izkāpis no sava šaurā pagraba, lai iegādātos barību saviem kaķiem - jaguāra tēviņam, kurš pēc ārsta sacītā ir rets hibrīds starp leoparda tēviņu un jaguāra mātīti, ir 20 mēneši, bet panteras mātītei ir sešus mēnešus vecs mazulis.

Vīrietis atklājis, ka no kaimiņu ciematiem iegādājies 23 kilogramus aitas, tītara un vistas gaļas, kuru cenas bijušas četras reizes augstākas nekā parasti.

"Mani lielie kaķi pavada naktis ar mani pagrabā. Mums apkārt ir bijušas daudzas bombardēšanas. Kaķi ir nobijušies. Viņi ēd mazāk. Es nevaru viņus atstāt," saka 40 gadus vecais G. Patils. "Šis ir otrais karš, ko es pārdzīvoju, bet tas ir biedējošāks."

Vīrietis agrāk dzīvojis Luhanskā, kur Krievijas atbalstītie nemiernieki cīnās pret Ukrainas karaspēku kopš 2014. gada, neskatoties uz vienošanos par pamiera noslēgšanu. Kaujas laikā reģionā tika iznīcināta viņa māja un indiešu restorāns, kuru viņš atvēra šajā vietā.

G. Patils nāk no Indijas štata Adhra Pradesh un Ukrainā ieradās 2007. gadā, lai studētu medicīnu. Kopš 2014. gada viņš ir praktizējošs ortopēds un strādā valsts slimnīcā Severodoņeckā, kas tika slēgta pēc kara sākuma. Kaķus viņš iegādājies par aptuveni 35 000 ASV dolāru un atklāj, ka zooloģiskais dārzs ļauj privāti pārdot dzīvniekus, ja īpašniekam ir pietiekami daudz vietas, kur tos turēt - vīrietis uzrādījis zoodārza piegādāto dzīvnieku dzimšanas apliecības, norāda BBC.

View this post on Instagram

A post shared by NDTV (@ndtv)

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas