Vaira Vīķe-Freiberga skarbi izsakās par pašreizējo situāciju

tautaruna.lv 27.decembris 2021, 9:20
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirmo reizi mūžā veselu gadu nodzīvojusi savā lauku mājā, vēstīts Paulas Ivanovas rakstā "Pasaule šobrīd streipuļo" žurnālā "Kas Jauns".

Eksprezidente šo savā lauku mājā pavadīto gadu ir izbaudījusi.

"Ja vien nebūtu nemitīgi jāpiedalās "Zoom" sēdēs un konferencēs un tonnām dokumentu jāizlasa...," žurnālam teic V. Vīķe-Freiberga.

Viņa šī gada laikā ļoti daudz strādājusi pie ekrāna un bēdīgi vērojusi, kā aiz loga aizslīdz gadalaiki. Īpaši žēl viņai esot par vasaru, ko darba dēļ maz izjutusi. "Pie ekrāna jūtos par daudz piesieta. Nepietiek laika izbaudīt to, ka dzīvoju laukos," atklāj V. Vīķe-Freiberga.Tomēr viņa novērtē, ka vairs nav jāceļo un jāsēž lidostās.

Par laiku, kurām šobrīd dzīvojam, viņa izteikumos ir skarba:

Pasaule šobrīd streipuļo. Tiešām streipuļo visos veidos. Trīsdesmito gadu beigās arī Eiropa ļoti bīstami streipuļoja, bet cerēja, ka viss beigsies labi. Domāju, tādos brīžos jābūt ļoti modriem un jāraugās uz dzīvi tālredzīgi. Uz visām jaunajām, biedējošajām attīstībām jāraugās ļoti izvērtējoši un kritiski. Un jāreaģē pietiekami ātri, pirms notiekošais kļuvis par krīzi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:15

Jaunākās diskusijas