Aivi Ceriņu pamatīgi sadusmo novērotais uz ceļa; izceļas asa diskusija

tautaruna.lv 27.decembris 2021, 14:30
 
Oksana Džadana/F64
TV personība Aivis Ceriņš mikroblogošanas vietnē Twitter neslēpj sašutumu par autovadītāju braukšanas kultūru Latvijā.

A. Ceriņu sadusmojuši autovadītāji, kuri uzstājīgi cenšas apsteigt citus.

"Atgriežoties Rīgā pa Pleskavas šoseju tāda mierīga plūsma ļoti garā ķēdē uz 70km/h. Ik pa brīdim kāds grib džasēt garām, knapi vācot autiņu pa šūrēm,tad lien kā nu māk atpakaļ savā joslā. Gribētos pajautāt tiem šoferīšiem acīs skatoties - kur tieši Tu nokļuvi ātrāk apdraudot visus," pauž A. Ceriņš.

Pie TV personības ieraksta izvērsusies pamatīga diskusija. Kamēr vieni piekrīt ierakstā paustajam, citi aizstāv šādu šoferu rīcību.

"Distanci, kur apdzinējam ielīst, sev priekšā atstāji? Varu derēt, ka ne. 95% to vietu neatstāj, un tas ir galvenais "vilcienu" veidošanās iemesls- nevar normāli apdzīt pa vienam, jādzen par 3,4 ar reizi. Es pa to šoseju braucu ap 18:00, mierīgi varēja(neraustot stūri)turēt ap 85," norāda komentētājs.

"biju tajā pašā vilcieniņā, nebija tur nekādas knapas vākšanas, satiksmi apdraudēja tie kas vilkās vietām uz 40-50km/h pa laikam neizprotami bremzējot. No vienas galējības otrā, protams, ka ir bīstami kaut kur skriet šādā laikā, bet slimi velkoties un bremzējot non stop," notikušo atceras cits autovadītājs. "No Bērzkroga līdz Siguldai braucot, tālumā redzēju baļķinieku aiz kura veidojās garā desa. Īsti nebij lēno rūķu, ko visi dzītu, bet savi 7 vanabī rallijčali gan. Man arī tracina tie 40-50," viņam atbildējis A. Ceriņš.

"Somijā mierīgi brauks rindā uz 70 pie 90 tāpēc, ka doma ir nokļūt mājās, nevis sasniegt maksimālo atļauto. Vakar uz 90 braucot, mašīnas attālumā sēdēja idiots mēģinot spiest garām. Varbūt kādreiz te sāks domāt ar galvu," uzskata komentāra autors.

"Braucot pa mūsu ceļiem verdikts viennozīmīgs - mēs esam kamikadze karaļvalsts. Tās trīs sekundītes, kuras labākajā gadījumā spēs ieekonomēt apdzenot ir kautkāds īpašs tupisma paveids, kā arī autovadītāju izglītības ķēdes nepilnīguma/nolaidības rezultāts," pauž komentāra autors.

Tikmēr Valsts policija ziņo, ka aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 84 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietuši 13 cilvēki. Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 292 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 81 par ātruma pārsniegšanu, 13 par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un 14 par agresīvu braukšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:20

Jaunākās diskusijas