"Šeit notiek vienkārši šausmas!"; Āgenskalnā iedzīvotājiem paveras briesmīgs skats

tautaruna.lv 27.decembris 2021, 15:30
 
Ekrānšāviņš /Bez Tabu
Āgenskalna iedzīvotāji pauž neapmierinātību ar pārpildīto atkritumu konteineri pašā sētas vidū, kaut arī atkritumus izved ārā regulāri. Ēdienu atliekas, lielie sadzīves atkritumi un pat būvgruži vairākas reizes gadā deg un rada nepatīkamu smaku apkārtējiem, ziņo raidījums "Bez Tabu".

"Kopējā situācija ir diezgan drausmīga. Vasaras laikā vārnas iznēsā ēdiena paciņas pa visu zālāju. Vietējie sētnieki strādā ļoti daudz, bet vienkārši netiek galā. Tiklīdz kaut kas tiek satīrīts, nākamajā dienā uzreiz jau atkal konteineri ir pilni," raidījumam norāda iedzīvotāja Janīna.

Janīna šo atkritumu izgāztuvi redz jau vienpadsmit gadus, kaut gan pati dzīvo nedaudz tālāk no daudzstāvu mājām. Viņas cerības uz sakārtotu vidi dzīvesvietas apkaimē ir zudušas, jo šo ilgo gadu laikā neviens īsti neņemas situāciju risināt.

Savukārt iedzīvotāja Alla vaino pašus iedzīvotājus.

"Mēs paši esam vainīgi, visi mēs darām ne to, ko vajag. Pudeles jāliek pie pudelēm, papīrus pie papīriem. Bet kā mums ir-visu samet kopā, pēc tam atnāk cilvēki, kuriem tās pudeles vajag, viņi visu vāc, pēc tam putni vēl atlido," uzskata Alla.

“Rīgas namu pārvaldnieks” pārstāve Una Grenevica norāda, ka cilvēki tiek aicināti ievērot atkritumu šķirošanas noteikumus.

"Novietojot tos nesankcionēti pie sadzīves atkritumu konteineriem, tad šīs izmaksas tiek piemērotas visām mājām dalīti, bet patiesībā tas būtu jāsedz konkrētajam cilvēkam, kurš tos atkritumus ir novietojis," atzīmē U. Grenevica.

"Mājas iedzīvotājiem ir iespēja pieņemt kopīgu lēmumu, rast finansējuma avotu un lemt par to, ka tiek izvietota slēdzamā atkritumu tvertne.
Rīgas dome met akmeni apsaimniekotāju dārziņā, uzsverot, ka pārvaldniekam ir jāregulē konteineru skaits un izvešanas biežums."

Rīgas domes atkritumu samazināšanas un apsaimniekošanas darba grupas vadītāja Mairita Lūse norāda, ka ar saistošo noteikumu grozījumiem noteikts kā pienākums atkritumu apsaimniekotājiem reaģēt noteiktā laikā uz šādām prasībām.

"Ja pie apsaimniekotāju mājas ir izveidojusies konkrētā situācija ar pārpildītiem atkritumu konteineriem, tad uz to ir jāreaģē 24 stundu vai 48 stundu laikā," pauž M. Lūse.

No Rīgas domes puses, apsaimniekotāji ir aicināti izvietot atkritumu izvešanas grafiku, kā arī padomāt par videokameru uzstādīšanu šādās vietās!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:20

Jaunākās diskusijas