Karaļnamā sēras: Karaliene Elizabete II zaudējusi vēl vienu tuvu cilvēku

tautaruna.lv 10.decembris 2021, 13:15
 
instagram.com
Viņas Majestātei karalienei Elizabetei II nākas pārdzīvot vēl vienu triecienu, 101 gada vecumā mūžībā devusies viņas galma dāma un uzticama draudzene Graftonas hercogiene. Viņa karalienei kalpojusi kopš paša valdīšanas sākuma.

Graftonas hercogiene Anna Fortūna Fitcroja mūžībā devās 3. decembrī. Viņa bija līdzās karalienei no paša 69 gadus ilgā valdīšanas laika sākuma un pavadīja Viņas Majestāti daudzos oficiālos pasākumos un aizjūras vizītēs.

Anna Fortūna Smita dzimusi 1920. gadā banķiera Smitu ģimenē, viņa apprecējās ar Hjū Ficroju 1946. gadā, kurš ir viens no karaļa Čārlza II pēctečiem. Jaunajā ģimenē dzimuši pieci bērni.

Anna sāka kalpošanu karalienei viņas kronēšanas gadā - 1953. gadā. Viņas pirmais ieņemamais amats bija monarha personīgā pavadone.

Trīs gadus pēc tam, kad lēdija Anna bija kļuvusi par karaliene garderobes pārzini, viņa iemantoja Graftonas hercogienes titulu un tiek uzskatīts, ka viņa bija arī viena no karalienes tuvākajām draudzenēm un uzticības personām.

Ciešās attiecības, kas viņai bija kopīgas ar Viņas Majestāti, tika vēl vairāk nostiprinātas, kad Graftonas hercogiene 1954. gadā lūdza karalieni kļūt par krustmāti savai otrajai meitai lēdijai Virdžīnijai Ficrojai.

Ziņas par galma dāmas došanos mūžībā aizvadītajā piektdienā dziļi satriekusi 95 gadus veco karalieni, kurai šis gads jau tā bijis smags.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas