"Eiropā ar pandēmiju tiek galā "; latviešu mūziķis dalās pieredzē par piedzīvoto Austrijā

tautaruna.lv 31.oktobris 2021, 13:00
 
Oksana Džadana/F64
Latvijas čellists Valters Pūce sociālajā vietnē Facebook dalījies ar pieredzēto Austrijā.

Kā atklāj mūziķis, Austrijā šobrīd, pateicoties vakcinācijas aptverei, ierobežojumi tiek mazināti, kas ļaujot atsākties arī kultūras dzīvei.

"Vīnes Valsts operā bijām uz baletu un sajūta kā agrāk, kad koncerti notika bez ierobežojumiem un pasākums bija pārpildīts (nevienas brīvas vietas)! Eiropā ar pandēmiju tiek galā un ierobežojumus sāk samazināt un dažās valstīs tie jau tiek noņemti pilnībā! Mēs atgriežamies pie kārtējā lockdown un atkal nevaram strādāt un normāli dzīvot!"- atklāti raksta čellists.

Viņš arī norāda, ka ir vakcinējies, jo ir "daļa no sabiedrības un, lai atgrieztos pie drošas un normālas dzīves, lai smagi nesaslimtu un nenoslogotu ārstus slimnīcās, lai strādātu un spēlētu koncertus".

"Attīstītākās valstīs šis ir pašsaprotami, ka, lai kopā tiktu ārā no bedres, katram sabiedrības loceklim ir jāuzņemas atbildība sabiedrības priekšā un tādēļ arī viņiem pandēmija beidzas, bet mēs virzamies dziļāk bedrē, jo liela daļa mūsu valstī egoistiski domā tikai par sevi!"- pauž V. Pūce.

Kā zināms, Latvijā no 21. oktobra līdz 15. novembrim ir izsludināts "lokdauns", kas paredz komandanstundu un vairākus pulcēšanās ierobežojumus, tostarp kultūras un izklaides pasākumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:01

Jaunākās diskusijas