FOTO: Kā latviešu slavenības aizvada Halovīnus?

tautaruna.lv 31.oktobris 2021, 19:02
 
pexels.com
Šodien, 31. oktobrī, teju visā pasaulē tiek atzīmēts Visu svēto dienas priekšvakars jeb Halovīns. Vairākas vietējās pašmāju slavenības dalījušās ar kadriem, kā aizvada šos spocīgos svētkus.

Lielākoties šie svētki asociējas ar ķirbju grebšanu, mājas rotāšanu, pārģērbšanos un pārtapšanu citos tēlos, saldumu diedelēšanu.

Latvijas slavelības sociālajā medijā "Instagram" dalījās ar kadriem, kā aizvada šos svētkus.

Piemēram, Bijusī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekle Gunta Līdaka saviem sekotājiem "Instagram" dalījusies ar "baisu" video.

View this post on Instagram

A post shared by Gunta Lidaka (@lidakagunta)

"Labrīt ..kas noticis Helovīnu naktī, lai paliek Helovīnu naktī." Tā Halovīna rītā savu fanus sveicināja dziedātājs Intars Busulis.

Savukārt televīzijas personība Ansis Klintstons "Instagram" dalījās ar kadriem, kuros var novērtēt viņa un viņa ģimenes prasmes mājas dekorēšanā.

Dziedātāja Mika Dukura sieva Laura dalījās ar skaistiem kadriem, kuros kopā ar atvasi grebj ķirbi.

View this post on Instagram

A post shared by Laura Dukure (@lauradukure)

Tikmēr erotisko romānu autore Karīna Račko kopā ar vīru atrādīja savus Visu svētās dienas priekšvakara kostīmus.

"Helovīni. Tika uzskatīts, ka, beidzoties gaišajam gadalaikam un tuvojoties ziemai, robeža starp īsto un mistisko pasauli kļūst īpaši plāna un Visu svēto dienas priekšvakarā pār zemi valdot viss mistiskais. Arī Latvijā miglas un ēnu pārņemtie rudens vakari līdz pat šim brīdim zināmi kā veļu laiks." Ar lieliskām fotogrāfijām atbalstītājus priecē skaistumkonkursu organizatore Kristīne Lindenblate.

Modele un daudzu skaistumkonkursu dalībniece Diāna Kubasova fanus iepriecinājusi ar svētkiem ļoti atbilstošām fotogrāfijām.

Latviešu modele Monami Frost kopā ar savu ģimeni iejutušies animācijas seriāla "Boba burgeri" galvenajos tēlos.

View this post on Instagram

A post shared by Monami Frost (@monamifrost)

Savukārt dziedātājs Ralfs Eilands visiem saviem sekotājiem novēl priecīgus svētkus. "Priecīgu Halovīnu visiem! Novēlu katram izveidot savu ideālo ķirbi, kā arī tikt pie tiem saldumiem, ne izjokošanas!"

Halovīns ir Visu svēto dienas priekšvakars, 31. oktobra vakars. Halovīns liturģiskajā gadā ievada trīs dienu ciklu, kuru veido ne tikai Halovīns, bet arī Visu svēto diena (1. novembris) un Visu dvēseļu diena (2. novembris). Halovīna vakarā cilvēki pārģērbjas par spokiem, raganām, miroņiem un citiem mošķiem un staigā pa mājām, prasot saldumus. Tā ir amerikāņu tradīcija, taču globalizācijas rezultātā izplatījusies arī citās valstīs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas