Šuplinska un Petraviča Twitterī joprojām sevi turpina saukt par ministrēm

Portāls nra.lv 8.jūnijs 2021, 14:15
 
Ekrānšāviņš no Twitter
Saeima izmaiņas valdības sastāvā apstiprināja pirms 5 dienām – 3.junijā, izsakot uzticību četriem valdības ministriem -Jānim Vitenbergam ekonomikas ministra amatā, Marijai Golubevai iekšlietu ministres amatā, Anitai Muižniecei izglītības un zinātnes ministra amatā, Gatim Eglītis labklājības ministra amatā. Iepriekšējās ministres Ilga Šuplinka un Ramona Petraviča līdz šī raksta publicēšanas brīdim sevi Twiterī dēvē par attiecīgās nozares ministru. Savukārt Sandis Ģirģens sevi tagad Twitterī sauc par eksministru.

Iepriekšējā labklājības ministre Ramona Petraviča un Ilga Šuplinska ir lūgušas Saeimas Prezidiju atjaunot Saeimas mandātus, kurus viņas nolika uz ministru amatu pildīšanas laiku.
Šodien Saeima apstiprināja izmaiņas parlamenta deputātu sastāvā. Mandāti atjaunoti iepriekšējai labklājības ministrei Ramonai Petravičai un Ilgai Šuplinskai. Tā rezultātā "mīksto mandātu" zaudēja R. Petravičas aizstājējs Edgars Kronbergs un I. Šuplinskas aizstājējs - no frakcijas izstājušais deputāts Andris Kazinovskis, ziņo LETA.

Tikmēr jaunā labklājības ministra Gata Eglīša (JKP) vietu parlamentā uz laiku, kamēr G.Eglītis pildīs ministra pienākumus, ieņems Satiksmes ministrijas Juridiskā departamenta Tiesību aktu nodaļas juriskonsulte Līva Kreituse.

Analogs gadījums ir saistībā ar jauno iekšlietu ministri Mariju Golubevu (AP), par kuras pēcteci Saeima ievēlēja līdzšinējo Rīgas domes deputātu Māri Mičerevski, kuram gan nebūšot ļauts darboties "Attīstībai/Par!" (AP) Saeimas frakcijā, ņemot vērā, ka iepriekš viņš izstājās no "Latvijas attīstībai", sakot, ka viņam neesot pieņemama partijas līderu aizkulišu tirgošanās.

Mičerevskis bija iesaistīts "caurlaižu skandālā", kas iepriekšējam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem (AP) maksāja viņa ministra posteni. Golubevai, uz laiku pametot Saeimu, par AP Saeimas frakcijas priekšsēdētāju kļūs J. Pūce.

Savukārt jaunās izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces (JKP) vietā Saeima apstiprināja pilnvaras līdzšinējam Limbažu novada pašvaldības izpilddirektoram Mārim Beļauniekam (JKP). Viņš strādās Saeimā tik ilgi, kamēr ministres pienākumus pildīs Muižniece.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:35

Jaunākās diskusijas