Trīs gadus veca meitenīte pati sev vāc naudu operācijai

tautaruna.lv 8.jūnijs 2021, 7:00
 
Ekrānšāviņš no Instagram
Kāda trīs gadus veca meitenīte Soņa no Krievijas pilsētas Permas pati vāc naudu savai operācijai - meitenīte cilvēkiem uz ielas dala dzeltenas lapiņas, uz kuras izklāstīts viss viņas stāsts.

Soņa piedzima ar vairākiem attīstības traucējumiem. Viņas diagnoze - kloakas ekstrofija - iedzimta iekšējo orgānu patoloģija, sarežģīta reta anorektālā reģiona malformācija, kurā taisnā zarna, urīnizvadkanāla un dzimumorgāni ir nepareizi veidoti un veido vienu kopēju iekšējo dobumu.

Soņa dzīvo ar stomu gandrīz kopš dzimšanas. Trešajā dzīves dienā viņai tika veikta pirmā operācija: ārsti noņēma kolostomiju, pārskatīja vēdera sienu un veica vēdera priekšējās sienas plastisko operāciju.

Turklāt meitenītei ir urīna nesaturēšana, viņa praktiski visu laiku ir autiņbiksītēs. Un nav zināms, vai situāciju var mainīt. Krievijas ārsti jau ir veikuši piecas ķirurģiskas iejaukšanās, taču vecākiem nav izdevies atrast ārstu, kurš būtu gatavs veikt operāciju visu atlikušo problēmu risināšanai. Tāpēc palīdzība meklēta ārzemju klīnikās.

2020. gada novembrī ģimene saņēma atbildi no Bērnu Nacionālās slimnīcas ASV. Labākais ārsts šajā jomā Marks Levits ir gatavs operēt Soņu un prognozē labus rezultātus. Operācijas rezultāts ir pilnībā atkarīgs no bērna vecuma, un tam vajadzētu notikt pēc iespējas agrāk.

Operācijas izmaksas ir 273 900 ASV dolāru. Ārsti varēs pieņemt Sofiju tikai pēc tam, kad būs pilnībā samaksāta visa summa. Vecākiem nav šādu finansiālu iespēju, tāpēc viņi vēršas pēc palīdzības pie līdzcilvēkiem.

Sociālajos tīklos meitenītei izveidots profils, kurā tiek stāstīts par naudas vākšanas aktivitātēm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas