Nikolajevs pastāsta par Igora Krutoja smago slimību

tautaruna.lv 20.marts 2021, 12:09
 
Tass/Scanpix/LETA
Komponists un mūziķis Igors Nikolajevs ir tuvs draugs ar komponistu Igoru Krutoju jau kopš jaunības. Mūziķi kopā izturējuši dažādus pārbaudījumus. Viens no tiem ir saistīts ar Krutoja smago slimību. 2000. gadu sākumā Igoram Krutojam tika veikta nopietna operācija, kas rezultējās ar nopietnām komplikācijām.

Nikolajevam ir dziesma "Mans draugs". Tā tika sacerēta sadarbībā ar Krutoju pēc viņa smagās operācijas aizkuņģa dziedzera audzēja izņemšanai, kas, ja to neārstē, var izraisīt nopietnas sekas un pat nāvi.

Tuvinieki joprojām atceras, cik nelāgi mūziķis izskatījās pēc operācijas.

Pēc Nikolajeva teiktā intervijā TV kanālam TVC, viņa draugs bija briesmīgā stāvoklī. Operācija nebija veiksmīga, jo pēc tās sākās komplikācijas. Krutojs zaudēja svaru un praktiski nevarēja pārvietoties. Taču, neskatoties uz veselības stāvokli, Igors Krutojs Nikolajeva klātbūtnē piecēlās no gultas un aizveda viņu pie klavierēm.

"Kad viņš teica: "Nāc, es tev parādīšu melodiju." Es pat iedomāties nevarēju, kā viņš vispār piecelsies un ies. Bet, kad mēs tomēr aizgājām līdz klavierēm ar visām tām trubiņām, kas viņam bija piestiprinātas pie ķermeņa, viņš apsēdās un nospēlēja melodiju, ” dramatisko mirkli, kad radās dziesma "Mans draugs" atcerējās Nikolajevs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:55

Jaunākās diskusijas