Kā ar veselīgu uzturu var mazināt risku inficēties ar Covid-19?

tautaruna.lv 20.marts 2021, 16:11
 
Kaspars Krafts/F64
Nesen veiktais Rush kardiologa Kima Viljamsa pētījums atklāja, ka diēta sirds veselībai ne tikai samazina sirds slimību risku, bet arī palīdz mazināt inficēšanos ar Covid-19, raksta Medikforum.
Tostarp, Viljamsa pētījums atklāj, ka augu valsts produktu diēta ir saistīta ar zemāku sirds un asinsvadu slimību risku un galu galā palīdzēs samazināt risku inficēties ar Covid-19.

"Problēmas ar sirdsdarbību samazinās, ja ēdat pilnvērtīgu augu valsts pārtiku, un tas palīdz stiprināt arī imūnsistēmu kopumā," viņš saka. "Uz šīs planētas ir vairāk nekā 20 000 dārzeņu, augļu, graudu un pupiņu veidu."

Pārtikas izvēle joprojām ir viens no galvenajiem faktoriem rūpēs par veselību. Piemēram, pārtikas produkti, kas satur pārmērīgu daudzumu rafinētu ogļhidrātu, var palielināt tādu sirds slimību, aptaukošanās un diabēta risku. Tāpat tiek vājināta imūnsistēma un palielināts inficēšanas risks ar Covid-19.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:33

Jaunākās diskusijas