Sanda Dejus neizpratnē par veikalos notiekošo

tautaruna.lv 6.februāris 2021, 9:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Televīzijas un radio personība Sanda Dejus mikroblogošanas vietnē Twitter paudusi neizpratni par valdības lēmumiem, kas attiecas uz veikalos atļauto preču iegādi.

Dejus pauž neizpratni par godīgu konkurenci, ja pārtikas lielveikaliem ir atļauts tirgot atsevišķas preces, bet specializētajiem - nav.

"Ja Rimi sāks tirgot apenes, tad tas, vienlīdzīgai konkurencei, jāļauj arī apakšveļas veikaliem un tas atkal provocēs pulcēšanos tirdzniecības centros. Un tā ar katru preci, kas nav pārtika. Kāpēc valdība nepacenšas šo izskaidrot?" - raksta Sanda.

Jau vēstīts, ka no nākamās nedēļas atsevišķos veikalos varēs iegādāties visas preces un darbosies grāmatnīcas, liecina esošā informācija par otrdien valdībā lemto.

Ekonomikas ministrijā (EM) aģentūru LETA informēja, ka valdība konceptuāli atbalstīja ministrijas piedāvāto drošas tirdzniecības modeli un no šā gada 8.februāra uzsākt pakāpenisku pāreju uz to - paplašināt preču pieejamību klātienē, vienlaikus nosakot papildu drošības prasības tirdzniecības vietām un pastiprinot to kontroli.

Drošākas tirdzniecības nosacījumi ietver virkni prasību, tostarp, ka visās tirdzniecības vietās jānodrošina efektīvāka apmeklētāju plūsmas kontrole un ļoti stingras fiziskās distancēšanās prasības, tajā skaitā tirdzniecības zālēs (veikalos), pie tirdzniecības vietu ieejām, izejām un atsevišķas prasības tirdzniecības centros.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas