Meteorologi brīdina, ka drīzumā Latvijā kļūs vēl aukstāks

tautaruna.lv 6.februāris 2021, 18:23
 
f64.lv, Oksana Džadana
Mikroblogošanas vietnē Twitter meteorologi atklāj, ka pāri Eiropai pašlaik izplatās arktiskā gaisa masa, kas īpaši skars Baltijas valstis un Skandināviju.

Meteorologi Twitter dalījās ar Lielbritānijas meteodienesta video, kurā ir redzams, kā Eiropu pārņem arktiskās gaisa masas.

Īpaši auksts laiks gaidāms tieši Baltijas valstīs un Skandināvijā. Arktiskās gaisa masas visvairāk ietekmē tieši šo apvidu. Daudzviet iespējams pat -30 grādu liels sals.

Jau vēstīts, ka sestdienas naktī un saullēktā Latvijā valdīja sals līdz -28 grādiem, zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Vidzemē, tai skaitā Pierīgā, kā arī Zemgales novados dienvidos no Rīgas, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Lai gan Rīgas centrā gaisa temperatūra bija -13 grādu, netālu uz austrumiem un dienvidiem no galvaspilsētas sals pastiprinājās līdz -24 grādiem.

Savukārt naktī uz svētdienu vietām Kurzemē, Zemgalē un Rīgas pusē stipri snigs, daudzviet valstī gaisa temperatūra noslīdēs zem -20 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Minimālā gaisa temperatūra valsts rietumu daļā un zem mākoņiem centrālajos novados būs -9..-19 grādi, bet Austrumlatvijā un zem skaidrām debesīm valsts centrālajā daļā sals pastiprināsies līdz -20..-29 grādiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:27

Jaunākās diskusijas