Gints Bude nonācis neapskaužamā situācijā

Viktorija Gabrjuna 25.novembris 2020, 11:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Modes dizainers Gints Bude atzīst - šis arī viņam ir pagalam drūms laiks, vēstīts Edgara Orlova materiālā "Gatavs sūdzēt valsti tiesā" izdevumā "Privātā Dzīve".

Gints atklāj, ka viņam ārkārtas situācijas laikā ieviesto ierobežojumu dēļ ir aizliegt mācīt bērnus. Viņš saprot, ka veselība ir pirmajā vietā, taču netabalsta to, kā valdība rīkojas saistībā ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Dizainers nesaprot, kā tā vienkārši iespējams uz nezināmu laiku slēgt bērnu interešu izglītību, uzsverot, ka sniedz pakalpojumus valsts licencētai izglītībai.

Arkārtējās situācijas dēļ Ginta Budes uzņēmumam ir paralizēta darbība.

Dizainers arī sašutis, ka šajos neapskaužamajos apstākļos tiek pieprasīts segt visus maksājumus, tostarp, īres maksu telpās, kurus apsaimnieko "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ). Bērnus mācīt neļauj, bet īres maksu prasa, pauž Bude. Savukārt ierunājoties par īres maksas atlaišanu, ierēdņi bijuši tieši un konkrēti - viņiem, pēc Ginta teiktā, tas pie vienas vietas.

"Nemūžam nebūtu domājis, ka pienāks tāda diena, kad pieļaušu iespēju vērsties tiesā pret savu valsti un valdību par tiešu zaudējumu veidošanu. Šobrīd tas ir noticis," pauž Bude.

Situāciju portālam tautaruna.lv komentē VNĪ nomas un pārdošanas pārvaldes direktore Anita Feldmane: "Palīdzot uzņēmējiem ārkārtas situācijas radītajos apstākļos, VNĪ atbalstu atbrīvojot vai samazinot nomas maksu sniedz likumdošanas ietvaros. Atbalstam kvalificējas tie uzņēmumi, kuri iesniedz VNĪ izvērtēšanai veidlapu par atbilstību likumā noteiktajiem kritērijiem.

Minētajā situācijā nomnieks vērsās pie VNĪ pēc atbalsta, uz ko atsaucoties VNĪ lūdzis iesniegt nepieciešamos dokumentus, lai kvalificētos atbalsta saņemšanai, taču tie līdz šim nav tikuši iesniegti.

VNĪ aicina minēto nomnieku vērsties, zvanot par tālruni 27886553 vai rakstot vni@vni.lv un mēs sniegsim informāciju pa soļiem, kas būtu darāms, lai šim atbalstam kvalificētos. Kopumā VNĪ kopš šā gada marta sniedzis atbalstu 173 uzņēmumiem piešķirot atlaides 934 777 eiro apjomā (dati uz 25.11.). Informācija par atbalsta saņemšanas kārtību atrodama VNĪ mājas lapā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:38

Jaunākās diskusijas