Marika Ģederte iesaka, ko iesākt ārkārtas situācijā

Anete Ošleja 9.novembris 2020, 12:15
 
f64.lv, Alise Šulce
Uzņēmēja Marika Ģederte savā sociālo mediju kontā dalās ar padomiem, kā sevi nodarbināt ārkārtas situācijas laikā.

Kopumā Ģederte dalās ar septiņiem padomiem, ko darīt šajā laikā, kad ir iestājusies ārkārtas situācija.

Uzņēmēja kā pirmo nozīmīgo lietu uzsver, ka vajadzētu atteikties no televīzijas skatīšanās un internetā pieejamo ziņu lasīšanas. Viņa atzīst, ka sekošana līdzi ziņām nav vajadzīga, jo tur pārsvarā tiek rādīta negatīva informācija.

“Neskatīties internetu un TV, nelasīt ziņas! Mediji varētu nezombēt mūs ar sliktajām ziņām. Negatīvo ziņu īpatsvars sasniedz vairāk kā 95%. Cik liela jēga katru dienu ir skaitīt mirušos un saslimušos? Mūsu imunitāti tieši grauj stress un bailes.”

Kā labu nodarbi viņa atzīst vietējo uzņēmēju atbalstīšanu, iegādājoties viņu piedāvāto pārtiku.

Laikā, kad mēs pārsvarā uzturamies mājas, mēs sevi varam lieliski pilnveidot. Marika uzsver, ka svarīgi ir apgūt jaunas prasmes. Pēc Covid-19 būs atkal jāturpina strādāt, tāpēc mācībām vairs nebūs laiks.

View this post on Instagram

A post shared by Marika Gederte (@marikagederte) on

Svarīgi ir arī rūpēties par savu veselību. Ēst sabalansēti un veselīgi, kā arī fiziskajām aktivitātēm ir liela nozīme.

“Dienā nostaigāt svaigā gaisā vismaz 10.000 soļus. Sports un aktivitātes rada laimes hormonu.”

Daudziem šajā laikā var klāties grūti, tāpēc kā sesto lietu ko darīt šajā laikā Marika pauž, ka ir jādara labas lietas. Nozīmīgi ir arī atrasties un būt kopā ar cilvēkiem, kuri tevi bagātina nevis grauj.

Kā pēdējo septīto lietu uzņēmēja uzsver grāmatu lasīšanu. Viņa kā pirmo grāmatu grasās izlasīt Džo Dispenzas “Superspēju potenciāls”.

Kā jau zināms, tad no 9. novembra līdz 6. decembrim Latvijā tiek izsludināta ārkārtējā situācija. Šajā laikā tiek ierobežot dažādi pulcēšanās, izklaides, atpūtas, sporta pasākumi. Tiek atcelti un aizliegti publiskie pasākumi klātienē (piemēram, teātri, koncerti). Pulcēties privātos pasākumos var ne vairāk kā 10 cilvēki un ne vairāk kā divas mājsaimniecības vienlaicīgi. Nenotiek izklaides pasākumi, piemēram, diskotēkas. Nenotiek sporta pasākumi - sacensības, paraugdemonstrējumi, šovi un u.tml. Sporta treniņos ārā vienkopus pulcējas ne vairāk kā 10 personas, neskaitot treneri. Sabiedriskās ēdināšanas vietas drīkst izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai. Brīvdienās un svētku dienās tirdzniecības centros strādā tikai pārtikas veikali, aptiekas, veterinārās aptiekas, dzīvnieku barības veikali, grāmatnīcas, preses tirdzniecības vietas, optikas veikali, higiēnas un saimniecības preču veikali, telekomunikāciju preču pakalpojumu vietas. Mācību process klātienē notiek 1.-6. klasēs. Strādā pirmskolas izglītības, speciālās izglītības iestādes un bērnudārzi. Attālināti mācās 7.-12. klases, kā arī studenti un pieaugušie profesionālajā pilnveidē un tālākizglītībā, izņemot praktiskās nodarbības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:50

Jaunākās diskusijas