Prezidenta Levita vārdā "Facebook" izplatās krāpniecisks ieraksts

Viktorija Gabrjuna 9.novembris 2020, 10:19
 
f64.lv, Oksana Džadana
Sociālā tīkla lietotājus pārsteigušas video ”tiešraides”, kuru vērotājiem bija iespējams iegūt 5 000 eiro gan no slavenā latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa, gan Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Lai iegūtu milzīgo naudas summu, jābūt vienam no pirmajiem, kurš video ”tiešraidē” pievieno komentāru vai arī spēj pareizi atminēt redzamo skaitli.

Vēlāk jau parādās aicinājums reģistrēties kādā lapā.

Šis video nonācis arī Prezidenta kancelejas redzeslokā.

"Pilnīgi nepamatoti tiek izmantots Valsts prezidenta vārds, atpazīstamība. Valsts policija par šo gadījumu ir informēta. Neaizmirsīsim, ka noziegums uz ielas, noziegums internetā joprojām paliek noziegums. Veidi, kā to dara, ir ļoti dažādi. Var saņemt piedāvājumus no Nigērijas prinčiem, no arābu bankām, atklāsiet, ka esat mantinieks daudziem miljoniem, tikai jāizdara dažas lietas," pauda Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis.

Kancelejas vadītājs norāda, ka par video nekavējoties ziņots gan likumsargiem, gan “Facebook” administrācijai un attiecīgā lapa pēc salīdzinoši īsa brīža jau dzēsta.

Novērojums liecina, ka Covid laikā krāpnieki aktivizējušies nepieredzētos apmēros. Iepriekš ļaundari izmantojuši arī radio dīvu- Maijas Rozītes-Krištopanes, Baibas Sipenieces-Gavares, kā arī TV3 raidījuma ”900 sekundes” vadītājas Kristīnes Garklāvas identitāti, lai reklamētu dažādas preces.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas