VIDEO! Kāpēc Samanta Tīna savu auto reģistrējusi Lietuvā?

Viktorija Gabrjuna 7.jūnijs 2020, 16:46
 
Vladislavs Proškins/F64
Rīdzinieks pamanījis, ka dziedātājas Samantas Tīnas automašīnai ir Lietuvas valsts numurzīme. Ir neizpratnē, kālab tā? To centās noskaidrot raidījums "Bez Tabu".

"Skatoties STV “Slavenības bez filtra”, nevar nepamanīt, ka Samanta Tīna, dzīvojot Latvijā, brauc ar Lietuvā reģistrētu automašīnu, neveicot te ne valsts noteikto tehnisko apskati, ne mūsu valstī maksā transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli! Vai cilvēkam, kas ir atpazīstama un pārstāv Latviju Eirovīzijā, vajadzētu rādīt tādu piemēru?!" raksta kāds vērīgs TV skatītājs.

Dziedātāja Samanta Tīna atklāj, ka viņas automašīna, ar kuru ikdienā pārvietojas, patiešām ir reģistrēta kaimiņu valstī.

"Jā, man ir lietuviešu numurs. Saistība ar Lietuvu man ir ļoti tuva. Apmēram 5 gadus ļoti daudz tur koncertēju un ļoti daudz tur uzturos. Kā zināms, vai arī tiem, kam nav zināms, tad man dzīvesvieta arī oficiāli ir deklarēta Lietuvā, tāpēc arī manai automašīnai numurzīme ir lietuviešu," pauž Samanta Tīna.

Turklāt Tīnas automašīna ir atgādāta no ASV, un Lietuvā bijis vienkāršāk to piereģistrēt nekā Latvijā.

Autoeksperts Uģis Vītols skaidro, ka auto reģistrācijas maksa visās trijās Baltijas valstīs ir līdzīga, taču transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis Latvijā reģistrētu auto īpašnieku makos iecērt vislielāko robu. Piemēram, Lietuvā tāda nodokļa vispār neesot.

Uģis Vītols akcentē, ka Latvijā ir ļoti augsti nodokļi un varot saprast, ja autoīpašnieki savus spēkratus reģistrē kaimiņu valstī, ja vien tas ir iespējams, un neesot jābrīnās, ka pie mums ir mazākais automašīnu skaits uz vienu iedzīvotāju.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:52

Jaunākās diskusijas