Mārtiņa Pļaviņa ģimene trīs diennaktis centās nokļūt no Ēģiptes Latvijā

Viktorija Gabrjuna 10.maijs 2020, 14:13
 
Romāns Kokšarovs/F64
Tā jau kļuvusi par pludmales volejbolista Mārtiņa Pļaviņa ģimenes tradīciju, ka sieva ar trim meitām uz mēnesi pievienojas sportistam treniņnometnē Ēģiptē. Šoreiz ierasti pāris stundu mājupceļš izvērtās vairāku diennakšu ceļojumā, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Arī šogad īsi pirms robežu slēgšanas visi pieci nokļuva Ēģiptē. Kamēr tētis ar savu komandas biedru Edgaru Toču trenējās, meitas peldējušās, sauļojušās, baudījušas dienvidu zemes labumus, tostarp augļus.

Tiesa, kā stāsta ģimene, ikdienas gaitas slēgtajā kūrorta teritorijā tomēr laiku pa laikam ietekmējis Covid-19. Brīžiem bijusi slēgta pludmale, slēgta bijusi treniņu zāle, un sportisti visas aktivitātes veikuši pielāgotā vidē.

Turklāt, ņemot vērā, ka olimpiāde ir pārcelta, sportistu treniņu režīms organizēts, lai nebūtu pārāk liela noguruma.

Un tad pienāca laiks braukt mājās, ja parasti lidojums no Ēģiptes uz Latviju aizņem piecas, maksimums ar pārsēšanos 10 stundas, tad šoreiz mājupceļš bija trīs diennakšu ilgs.

"Mūsu pirmā diena sākās jau piecos no rīta, lai ar busiņu brauktu uz Kairu. Ar mums kopā autobusā brauca policists ar ieroci pie sāniem, bet tas nepieciešams mūsu pašu drošības dēļ," stāsta Pļaviņa sieva.


Kairā nokļuvuši viesnīcā, taču, kā apliecina sportists, vislielākās bažas piezagušās Kairas lidostā. Taču arī ceļš līdz lidostai bijis piedzīvojums. Izsauktais taksometrs bijusi parasta vieglā automašīna, turklāt līdz ar Pļaviņu ģimeni - diviem pieaugušajiem, trim meitām, trim lielajiem koferiem un rokas bagāžu - vieglajā automašīnā nācies atrast vietu policistam. Drošības nolūkos visa ģimene sēdējusi piecatā ar koferiem aizmugurējā sēdeklī, kamēr šoferis un policists lidostu sasnieguši automašīnas priekšējos krēslos.


Lidojums no Kairas uz Frankfurti ģimenei nācis kā atvieglojums. Lai arī Frankfurtes lidostā nācās pavadīt 22 stundas, te valdīja tīrība, viss civilizēts, cilvēku maz, apkārt policija, drošība un… labs internets.

Pēc 22 stundām Frankfurtes lidostā Pļaviņiem bija lidojums uz Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku, no kurienes ar busiņu līdz robežai. Tad, pārejot robežu, iekāpuši automašīnā, kuru atveduši draugi. Draugi atbraukuši ar diviem auto, paši pārkāpuši vienā, ar otru Pļaviņi sasniedza mājas. Tiesa gan, mājās viņi atgriezušies bez saviem koferiem, jo tie vienkārši līdz Minskai nenokļuva. Tāpēc nakts vidū Baltkrievijas-Latvijas robežu šķērsojuši Ēģiptei pienācīgos apģērbos, kas absolūti nav bijuši savienojami ar 0 grādu temperatūru uz Latvijas-Baltkrievijas robežas. Lai nu kā, ģimene atgriezusies mājās, kur šobrīd aizvada divu nedēļu pašizolāciju, lai pēc tam turpinātu sevi uzturēt labā fiziskā formā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:08

Jaunākās diskusijas