Dejotāja Kurusova atklāj, kā dzīvo koronavīrusa skartajā Singapūrā

Baiba Puriņa 9.februāris 2020, 14:03
 
Ekrānuzņēmums no Facebook/Aleksandra Kurusova
Dejotāja Aleksandra Kurusova, kura jau pāris gadu dzīvo Singapūrā, soctīklos atklājusi kāda ir situācija valstī, kurā nesen pasludināt "oranžais trauksmes līmenis" koronavīrusa draudu dēļ.

Kurusova publicējusi attēlus no Singapūras, kuros redzami iztukšotie pārtikas veikalu plaukti.

"Vietās, kur parasti sestdienas vakaros parpildīts gan ar vietējiem, gan tūristiem, vairāk nekā puse tukšu galdiņu. Pilsēta ir manāmi tukšāka un klusāka," ierakstā norāda Kurusova.

Viņa arī atklāj savas sajūtas: "Bet visdīvaināk, atzīšos, palika vakardien, kad ieskrienot savā supermarketā pie majām, ieraudzīju tukšus plauktus un nenormāli garas cilvēku rindas ar parpildītiem groziem (pārtika, ūdens, tualetes papīrs, zobu pastas, utt.). Likās, ka esmu tikusi kādā filmēšanas laukumā un tie visi cilvēki apkērt ir vienkarši šīs filmas aktieri...bet diemžēl nē- tā ir šī brīža realitāte."

Kā vēsta ziņu aģentūra LETA, Singapūrā sestdien pie pārtikas preču veikaliem izveidojušaās garas rindas, cilvēkiem panikā iepērkoties pēc trauksmes līmeņa paaugstināšanas sakarā ar jauno koronavīrusu.

Singapūra, kur līdz šim apstiprināti 33 inficēšanās gadījumi, piektdien trauksmes līmeni četru punktu skalā paaugstināja līdz otram augstākajam - oranžam, kas ir tāds pat kā SARS uzliesmojuma laikā 2003.gadā.

Tas 5,7 miljonus iedzīvotāju lielajā Singapūrā jau piektdienas vakarā izraisīja panisku iepirkšanos, cilvēkiem, daudziem no tiem maskās, steidzoties uz veikaliem un izpērkot rīsus, nūdeles un tualetes papīru.

Sociālajos medijos izliktos attēlos redzami tukši veikalu plaukti, piekrauti preču ratiņi un garas rindas pie kasēm.

"Es baidos, ka, ja viņi vēl paaugstinās trauksmes līmeni, mēs vairs nevarēsim iziet ārā," sacīja viena pircēja.

Valdība tikmēr aicināja cilvēkus nomierināties, norādot, ka pamata preču trūkums nedraud.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:44

Jaunākās diskusijas