"X Faktora" zvaigzne atklāti runā par seksuālo orientāciju

tautaruna.lv 16.decembris 2019, 17:14
 
Ekrānšāviņš no video
Viens no spilgtākajiem šova ”X Faktors” dalībniekiem, godpilnās trešās vietas ieguvējs Klāvs Ozols, interneta komentāros bieži vien tiek saukts par geju un salīdzināts ar meiteni. Jaunais mākslinieks atklāti pastāsta, ka nejūt nekādus aizspriedumus pret cilvēku seksuālo orientāciju, taču pats vēlas uzrunāt tautu ar savu mūziku, ne seksualitāti, raksta "Skaties.lv".
”Bieži vien lasu internetā komentārus, kuros teikts, ka esmu ”zilais” vai ka izskatos kā meitene. Neredzu, par ko man dusmoties uz komentētājiem. Meitenes ir skaistas, tātad, ja izskatos kā meitene, esmu skaists. Un arī pret gejiem man nav aizspriedumu. Ja kāds mani uzskata par ‘’zilo’’, lai uzskata, neuzskatu to par apvainojumu,” smejas Klāvs.

Viņš gan uzreiz piebilst, ka pats neredz vajadzību runāt par savu orientāciju. Klāvs nekad nav ‘’sēdējis skapī’’, un šobrīd puisim ir vien 19, kas ir pāragri, lai bārstītos ar atklāsmēm par seksualitāti. Klāvs ir brīvs puisis, un viņa prioritāte ir māksla.

Taču, jā, Klāva draugu un fanu lokā ir arī gana daudz homoseksuāļu, un puisis uzsver, ka cilvēkus nešķiro pēc seksuālās orientācijas. Viņš cer, ka aizspriedumi pret gejiem un lesbietēm Latvijā mainīsies, un viņš kā mākslinieks var tikai izmantot iespēju no skatuves runāt par vienlīdzību un aizspriedumu laušanu.

”Visa tā iznākšana no ”skapja”, manuprāt, ir aizvainojoša. Slēpšanās parāda, ka uzskati, ka citi tevi nesapratīs, neatbalstīs. Man patīk domāt, ka cilvēki ir normāli, ka Katrīnai no kosmētikas veikala būs vienalga, ka kāds čalis bučo čaļus,” tā Klāvs.

Neatkarīgi no tā mūziķis domā, ka daudziem iznākšana no ”skapja” nozīmē publiski definēt savu seksualitāti, paziņot pasaulei, ka viņi ir sevi pieņēmuši.

Tā kā Klāvs ir māksliniecisks, daudzi automātiski pieņem, ka viņš ir homoseksuāls. Klāvam tas netraucē - lai cilvēki domā, ko vēlas.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:19

Jaunākās diskusijas