Eksperts norāda - uzmanība jāpievērš ne tikai riepu protektoriem

Lelde Veinberga 16.decembris 2019, 18:33
 
Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"
Riepu protektori ir tikai viena no lietām, kam jāpievērš uzmanība, lai pārvietošanās ar automašīnu būtu droša, taču auto jomas pārzinātājs atklāj, ka tikpat rūpīgi jāpārbauda arī lameļu stāvoklis, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Lameles ietekmē to, kā automašīna ”uzvedīsies” uz ceļa, cik ātri ar to būs iespējams nobremzēt. Lietoto riepu veikalos bieži vien var iegādāties riepas, kurām protektoru apjoms ir pietiekams, taču to lamelītes ir jau nodilušas un vairs nespēj pildīt savu funkciju.

"Galvenā riepas darbība notiek, lamelītēm kustoties un aizķerot ceļa vai sniega virsmu. Lamelītes kustās kā ūdenszāles. Kad riepa jau ir nodilusi, var redzēt, ka lameles ir kļuvušas īsākas. Jo lamele īsāka, jo sliktāk tā strādā," raidījumam norādā Uģis Vītols, auto jomas pārzinātājs

Jau ziņots, ka Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), sadarbojoties ar Valsts policiju, visā Latvijā veic iepriekš neizziņotus reidus, kuru laikā tiek pārbaudīts riepu stāvoklis. Automobiļiem, kuri aprīkoti ar neatbilstošām riepām, tiek liegta dalība ceļu satiksmē, anulējot tehniskās apskates uzlīmi un atņemot numura zīmes.

Rīgas reģionā CSDD pārbaudījusi vairāk nekā 530 automašīnas, 25 no tām tika liegts turpināt ceļu, jo to riepu stāvoklis neatbilda prasībām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:53

Jaunākās diskusijas