Raimonda Paula mazmeita: Nevaru dzīvot bez klavierēm

tautaruna.lv 27.septembris 2019, 9:29
 
F64
Komponista Raimonda Paula mazmeita Monika Pedersena, gluži tāpat kā viņas talantīgais vectēvs, mīl spēlēt klavieres. To viņa atklāja Agneses Meieres materiālā "Lai kur būtu, vienmēr atgriezīšos Latvijā" izdevumā "Ieva".
Monika atklāj, ka klavieres sāka spēlēt operas iespaidā, nevis tāpēc, ka viņai kāds liktu.

Viņa atceras, ka vienkārši kādā dienā jautājusi vecmāmiņai Lanai, lai sameklē viņai klavierskolotāju.

"Lai nu kā, bez klavierēm laikam dzīvot nevarētu. Arī Losandželosā esmu sev tās nopirkusi, un ir tik patīkami, kad vakarā pēc darba varu piesēsties pie klavierēm un kaut ko uzspēlēt. Tā ir kā terapija! Es dievinu spēlēt," atklāj Monika.

Viņa gan piebilst, ka kino viņas dzīvē aizņem 12 stundas dienā un vēl divas stundas ceļā, līdz ar to spēlēšanai atliek pavisam maz laika.

Kā zināms, Monikas vectētiņš ir komponsts Raimonds Pauls. Pauls ir viens no visu laiku populārākajiem Latvijas komponistiem, viņš ir rakstījis mūziku tādiem izpildītājiem kā Viktors Lapčenoks un Nora Bumbiere, Ojārs Grinbergs un Margarita Vilcāne, Valērijs Ļeontjevs, Laima Vaikule, grupām "Credo" un "Remix". R. Pauls ir sarakstījis mūziku vairākiem mūzikliem, 3 baleta izrādēm, vairāk nekā 50 filmām, no kurām slavenākās ir "Vella kalpi", "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", "Dāvana vientuļai sievietei", "Teātris", "Ilgais ceļš kāpās" u.c., kā arī daudzām teātra izrādēm. R. Paula dziesmas 11 reizes ir uzvarējušas Mikrofona dziesmu aptaujā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:16

Jaunākās diskusijas