Uzzini, kā klājas māksliniecei Ingvildai Knāviņai, kura cīnās ar smagu slimību

tautaruna.lv 13.jūnijs 2019, 18:40
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Gaišus un pateicības pilnus vārdus līdzcilvēkiem veltījusi māksliniece Ingvilda Knāviņa, kura cīnās ar smagu slimību. Māksliniece norāda, ka iestāsies par radošu cilvēku sociālajām tiesībām mūsu valstī.

"Dārgie draugi! Radoši strādāju arī šobrīd, kaut gan tas nav viegli. Jūsu sirdis es paturu savā. Esmu Jums visiem pateicīga, ka esat man blakus katrā mirklī. Par lūgšanām visās Latvijas Evanģēliski luteriskās baznīcas draudzēs. Zinu, arī Francijā cilvēki mani piemin savās lūgšanās. Paldies katram, visā pasaulē. Varu slavēt Dievu par to labestību un sirds siltumu, kuru Jūs, katrs man sniedzat. Un tas tiešām ir daudz.

Domāju, ka no augšas esmu izraudzīta šim grūtajam pārbaudījumu laikam, lai teiktu, ka dzīvē nedrīkst paļauties izmisumam, ir jāiet cauri grūtībām, tas stiprina mūsu garu, dzīve nebeidzas ar diagnozes pasludināšanu, ir jācenšas un jāprot ar cieņu dzīvot arī tad kad iestājas krīzes situācijas. Bez Jums es to nevarētu. Jūs katrs esat mans spēka avots.

Mums ir vēl daudz jāizdara, lai ar onkoloģiju sirgstoši cilvēki un viņu tuvinieki kļūtu stiprāki. Katrs būtu pārliecināts, ka mūsu valstī ir līdzekļi un iespējas izārstēt smagas slimības, lai kādas tās būt, arī onkoloģiskās. Sabiedrībā nevaldītu noklusēti un izkropļoti priekšstati par to, kas ir vēzis. Es vēlos runāt par to atklāti un skaidri.

Centīšos iestāties par radošu cilvēku sociālajām tiesībām mūsu valstī, jo mana pieredze liecina, ka pašreiz tā ir katra paša cīņa un izmisums. Mums nav sociāli aizsargāti ne mūziķi, ne rakstnieki, ne aktieri, ne mākslinieki, neviens radošas profesijas pārstāvis, kas nav sasniedzis pensijas vecumu.

Tā nedrīkst palikt. Mēs dzīvojam vienotā Eiropā, kur valda augsti kritēriji un vērtību sistēma par cieņpilnu attieksmi pret ikvienu personību, lai pret cilvēkiem izturētos taisnīgi un tiktu ievēroti likumi. Aicinu piebiedroties visus labas gribas cilvēkus Latvijā, Francijā un visā pasaulē, lai runātu par šo problēmām.

Man ir iecerēts radošs projekts, kuru vēlos realizēt šovasar. Pievienojieties dialogam. Sievietes ar skūtām galvām ir cienīgas saņemt mīlestību, atbalstu, sapratni, cieņpilnu dzīvi, veselību. Mums jāsadodas rokās, lai padarītu cilvēku dzīvi labāku, vienkāršāku un drošāku. Piebiedrojaties," aicina māksliniece.

Jau ziņojām, ka žurnāliste Arta Lāce, kura nesen uzvarēja cīņā ar trīs gadus ilgušo asins vēzi, sociālajā tīklā Facebook vēršas pēc palīdzības pie līdzcilvēkiem, lai palīdzētu uzveikt vēzi 4. stadijā latviešu māksliniecei Ingvildai Knāviņai.

Māksliniecei var palīdzēt caur ziedojuma kontiem:

Swedbank: LV38HABA0551032632267
PayPal: ingvildart@gmail.com

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:01

Jaunākās diskusijas