"Nāks kā taifūns!"; laika ziņu meitene Dvinska atklāj dzemdību detaļas

tautaruna.lv 6.jūnijs 2019, 21:19
 
Instagram/ekrānšāviņš
LNT ētera personība Rūta Dvinska nesen ģimenei pievienojamies sagaidīja vēl vienu bērniņu, kuram tika dots vārds Dora. Tagad vietnē Instagram Dvinska pastāstījusi, kādas bijušas viņas otrās dzemdības.

"8. maija pēcpusdienā braucu tikties ar dakteri un šoreiz bijām sarunājušas, ka paskatīsimies, kāda tur lejā situācija. Dakteres skatiens pazūd, tad parādās divreiz plašākas acis - “Rūta, tur tak labi 5cm! Tu neko nejūti?” Un es tiešām neko nejūtu! Prasu tik vai tas nozīmē, ka man negaidīt nekādus priekšvēstnešus, kā piemēram, gļotu korķi?! Daktere atkal - “kādu korķi?! Kad nāks, tad nāks kā taifūns, spēj tik ķert!” Braucu mājās patīkami satraukta un nenoliedzami priecīga, ka izdevies tikt līdz šādam "stāvoklim" ne nieka nejūtot. Tajā pašā laikā nekāds pārsteigums tas nav, ar Grietu jau nedēļu pirms dzemdībām staigāju ar 4cm un sāpes sāku just pie 6cm, tā kā, ar kaut ko tamlīdzīgu jau rēķinājos," stāsta laika ziņu meitene.

"Atbraucu mājās, zvana vecmāte, kura ieradusies nodaļā un no dakteres uzzinājusi jaunumus- “Nu ko, Tu jau dzemdē?!” Es saku - laikam! Un tad seko viņas frāze, kas ir "geim čeindžers" [visu maina] - “Tu skaties, prātīgi, tā Tu vari arī vienā mirklī piedzemdēt!” Koooaaa? Jē vrait, tā notiek tikai filmās - domāju es, pietupjos uz zemes, speru 4 soļus "pīles gājienā" un točna sajūta, ka bērns starp kājām, ja šķaudīšu, piedzemdēšu!" atminas Dvinska.

Viņa atzīst, ka mājdzemdības nudien nebija ieplānotas, tādēļ viņa piekritusi vecmātes ierosinājumam doties uz slimnīcu. Tāpat kā pirmajās dzemdībās arī šoreiz lēnā garā atvadījusies no mājiniekiem, neizticis arī bez prieka asarām, pēcāk kopā ar vīru ieradusies slimnīcā un iekārtojusies istabiņā.

"Vecmātes teiktais skan kā mūzika manām ausīm - 8cm un bērns jau tepat, tepat! Vēl aizvien ne mazākās sāpītes! Kā saka - “labi ejam”! Vecmāte prasa, vai esmu gatava dzemdēt un es esmu! Paskatos tikai pulkstenī 23:30 un nodomāju, ka vairs nepagūsim 8. datumā. Vannā sāk tecēt ūdens, mēs uztaisam noslēdzošās bildes ar punci un es kāpju siltajā ūdenī. Vecmāte atver augļūdeņus un tā mēs tur trijatā sēžam un pļāpājam kā kafejnīcā, tikai es esmu vannā un mums nav kafijas. Pirmā pusstunda bez izmaiņām, vēl aizvien neko nejūtu, nākamajā pusstundā sākas kontrakcijas, kuras tik viegli izelpoju, ka paspēju jau viņiem abiem sastāstīt, ka šī ir totāla ‘pastaiga pa pļavu’ un, ja tādas kādai ir pirmās dzemdības, viss priekšstats par dzemdībām ir "sačakarēts"," uzsver Dvinska.

Viņa atceras, ka kontrakcijas kļuvušas arvien spēcīgākas, taču bijušas izturamas. Pēc tam viņa beidzot sajutusi sāpes. Dvinska atzīst, ka pirmajās dzemdībās bijusi tādā kosmosā, ka pazudusi sajūta un atšķirība, kāda ir noslēdzošajā - izstumšanas posmā. "Tas ir dulli! 5 vai 6 mērķtiecīgas, izelpotas, apzinātas un, cik vien var mierpilnas kontrakcijas un Dora iepeldēja šajā pasaulē! Lielām acīm skatoties uz mums ar Kasparu! Un mēs uz viņu! Ļāvām papeldēt mazulim ilgāk un paši kaifojām, skatoties. Bija tik labi! Viss bija labi! Cik ārkārtīgi svarīgs ir miers un sakārtota galva dzemdībās," pārliecināta ir Dvinska.

View this post on Instagram

A post shared by Rūta Dvinska (@rutadvinska) on

Komentāros vairākas dāmas atzinīgi novērtējušas laika ziņu meitenes dzemdību pieredzes stāstu un paudušas, ka šī satikšanās patiesi bijusi skaista. Kāda sieviete pat atzina, ka, braucot vilcienā, lasījusi uzrakstīto un nobirdinājusi asariņu, nodomājusi, ka gribētu vēl vienu bērniņu. "100% stāsts par mani (tikai ne ūdens dzemdības), otrais bērns man salaboja pirmā bērna dzemdību traumu," norāda Linda. Savukārt vēl citas dāmas padalījušās ar savu dzemdību pieredzi.

Jāatgādina, ka nesen Dvinska sociālajos tīklos klāstīja, kā mainījusies ģimenes ikdiena pēc meitas nākšanas pasaulē, ka "kārtīgi noārdījusies" viņa ir tikai vienu reizi.

Ziņu meitenes ģimenē jau aug pusotru gadu veca meitiņa Grieta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:28

Jaunākās diskusijas