Aizkrauklē kādas ģimenes ārstes rīcība satriec vietējos

tautaruna.lv 6.jūnijs 2019, 17:20
 
F64
Aizkraukles ģimenes ārste tikusi pieķerta pie stūres 1,7 promiļu alkohola reibumā. Šādā stāvoklī viņa avarējusi pie gājēju pārejas, notriecot divus stabus, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Jāatgādina, ka iepriekšējā gada nogalē teju triju promiļu reibumā pie stūres pieķēra Aizkraukles tiesnesi, iepriekš arī vietējā prokurore ”izcēlās” kā dzērājšofere, savukārt tagad uzmanības centrā nonākusi ārste.

Avārija notika Aizkrauklē, Jaunceltnes un Lāčplēša ielas krustojumā, 1. maijā, sestdienā, pirms pulksten 6.00 no rīta.

Valsts policijā (VP) informē, ka automašīna avarējusi paaugstināta riska vietā - pie gājēju pārejas notriekusi apgaismes un gājēju pārejas ceļazīmes stabus.

Pēc tam spēkrats šķērsojis pretējā virziena joslu, uzbraucis uz apmales un, pārbraucot pāri zālāja zonai, apstājies uz gājēju ceļa. Ceļu satiksmes negadījumā šofere guvusi sasitumus.

Pie stūres bija 1958. gadā dzimusi sieviete, kuras izelpā likumsargi konstatēja 1,7 promiļu alkohola reibumu, informē VP. Reģionālais medijs ”Staburags”, atsaucoties uz kāda aculiecinieka stāstīto, raksta, ka, ”vērojot no malas, licies, ka automašīnas vadītāja nemaz nav bremzējusi. Pēc notikušā viņa kādu laiku no automašīnas nav izkāpusi. Par laimi, tobrīd uz gājēju pārejas nebija neviena cilvēka.”

Zemgales rajona tiesa Aizkrauklē, kas izskatīja lietu, medijam apstiprina, ka pie stūres bijusi Olga Tomaševska, kura ir Aizkrauklē praktizējoša ģimenes ārste.

Likumsargi nosoda braukšanu dzērumā, savukārt iedzīvotāji ne vien nosoda šādu rīcību, bet arī uzskata, ka tā nepiedien ārstam un grauj profesijas tēlu.

"Man tas šķiet neiedomājami! Nepieņemami, ja parasts cilvēks sēžas dzērumā pie stūres, bet - ja tas ir ārsts. Tas, protams, iedragā šīs cienījamās profesijas prestižu. Es pat apdomātu no šāda ārsta pakalpojumiem atteikties, ja būtu mans ģimenes ārsts," pauž kāda vietējā iedzīvotāja.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:40

Jaunākās diskusijas