Eksperiments: dienas laikā auto salonā var uzcept olu

tautaruna.lv 6.jūnijs 2019, 1:01
 
Ekrānuzņēmums
Karstuma vilnis Latvijā pieņemas spēkā, kas liek vēlreiz atgādināt - neatstājiet bērnus un mājdzīvniekus auto salonā, jo šādos laika apstākļos tajā pat olu varot uzcept!

"Šodienas nacionālais karstuma rekords! Olas pie šādas temperatūras uzcept var. Tests ir izdevies 50+ grādi salonā. Lūdzu neatstājiet dzīvniekus un bērnus automašīnā," norāda eksperimenta autors.

Jau ziņots, ka trešdien līdz trijiem pēcpusdienā 16 novērojumu stacijās pārspēts 5.jūnija maksimālās gaisa temperatūras rekords, Pāvilostā labots arī visas valsts rekords.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopoto informāciju gaisa temperatūra Pāvilostā sasniegusi +30,5 grādus, par vienu grāda desmitdaļu pārspējot iepriekšējo 5.jūnija nacionālo karstuma rekordu, kas bija reģistrēts 1956.gadā Kolkā.

Nākamā augstākā gaisa temperatūra līdz plkst.15 bija +30,3 grādi Stendē un +29,7 grādi Rīgā. Arī galvaspilsētā labots 5.jūnija rekords.

Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra sasniegusi +27..+29 grādus, un vienīgi Kolkas novērojumu stacijā līdz trijiem pēcpusdienā nebija siltāks par +23 grādiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:32

Jaunākās diskusijas