Viltus ziņu "tēvs" Endziņš atvainojas sabiedrībai; Viss, ko vēlējos, ir dzīvot pasakainu dzīvi!

Portāls nra.lv 27.decembris 2018, 11:00
 
no personīgā arhīva
Vēlos visai Latvijai lūgt piedošanu un atklāt visus savus skeletus, kuri atrodas manā skapi! Tā šobrīd saka Niks Endziņš, kurš tika tiesāts par nepatiesu ziņu izplatīšanu.

Kā zināms, tad nepatiesu ziņu izgatavošanā un publicēšanā aizdomās turēto Niku Endziņu nesen atbrīvoja no apcietinājuma un viņam ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Endziņš atradās apcietinājumā kopš augusta beigām.

Agrāk pelnīju tūkstošus, bet tagad strādāju restorānā

Jūlijā Kibernoziegumu apkarošanas nodaļa sāka kriminālprocesu pēc vairāku uzņēmēju un valsts iestāžu pārstāvju iesniegumiem par to, ka interneta vidē tiek izplatītas ar drošības apdraudējumu saistītas ziņas, kas izraisījušas sabiedrisko rezonansi un neizpratni par likumību. Izplatoties šādām ziņām, tika rupji traucēts sabiedriskais miers un vairāku uzņēmumu un valsts iestāžu, kas atbild par rīcību neatliekamos gadījumos, darbība.

Policija izmeklēšanā secināja, ka kopumā internetā atrodamas vismaz septiņas analoģiska satura interneta vietnes, - "tv-play.lv", "neticams.net", "redzams.lv", "redzams.net", "kasjauns.net", "parvisu.net" un "atklats.com". Tās uzturēja vairākas personas, lai ar viltus ziņām dalītos sociālajos tīklos, tādējādi apzināti maldinot sociālo tīklu lietotājus un pievilinot viņus apmeklēt šīs viltus ziņu lapas.

Šobrīd Niks spēj atklāti atzīt: "Es vēlējos kļūt bagāts un es kļuvu, bet es visu pazaudēju, principā man vairs nekas nepieder. Agrāk pelnīju tūkstošus, bet tagad strādāju restorānā."

Viņš arī neslēpj: "vēlos atvainoties visiem Latvijas iedzīvotājiem, ka ar savām viltus ziņām mānīju cilvēkus. Tajā brīdī es ne par ko citu nedomāju, kā tikai par naudu, lai gūtu sev labumu!"

Katru dienu varēju atļauties savu draudzeni ar limuzīnu aizvest uz dārgu restorānu

Jau bērnībā mans sapnis bija kļūt par atpazīstamu un ievērojamu cilvēku Latvijā. Vēlējos kļūt par mūziķi un pasniegt savu mūziku publikai. Es uzskatu, ka mūzikas karjera man izdevās, jo Latvija ir mani sadzirdējusi. Tomēr mūzika ir iemesls, kādēļ es sāku nodarboties ar ziņu portāla biznesu. Būsim reāli, Latvijā ar mūziku nevar nopelnīt neko daudz, ar to naudu varbūt var nomaksāt tikai dažus neatliekamus rēķinus. Sākumā es domāju, ka ar mūziku var pelnīt lielu naudu, bet tā tas diemžēl nav, vismaz Latvijā. Nu lūk, tas bija iemesls tam, kādēļ sāku nodarboties ar ziņu biznesu, sāku ražot ziņas. Es negribu iedziļināties detaļās, kā tieši es izveidoju ziņu portālu, jo ne par to ir runa. Pirmajā dienā, kad atvēru savu portālu un publicēju pirmo ziņu, es sapratu, ka jā, nauda nāk un ar šo es varu kļūt bagāts. Tur nav runa par simtiem eiro, bet gan tūkstošiem eiro gada laikā. Man nevajadzēja nekur oficiāli strādāt, ar šo naudu es varēju sevi uzturēt, noīrēt skaistu, lielu dzīvokli Rīgas centrā un dzīvot cepuri kuldams.

Katra mana diena bija kā sapnis, izbraucieni ar jahtu jūrā, braucieni ar ūdensmočiem pa ezeru, katru dienu varēju atļauties savu draudzeni ar limuzīnu aizvest uz dārgu restorānu un dāvināt lielus rožu pušķus. Tas viss bija kā sapnis par kuru katrs otrais Latvijas iedzīvotājs varētu tik sapņot.

Runājot par draudzeni, tad pēc nokļūšanas cietumā mūsu attiecības beidzās. Laikam viņai svarīga bija tikai nauda, negribu iedziļināties detaļās, jo man ir sāpīgi par to visu runāt.

Cietumā sāku raudāt un lūdzu palīdzību Dievam

Kad mani aizturēja policija, aizveda uz tiesu un apcietināja. Es biju emocionāli stiprs un turējos, bet vienā brīdī es fiziski salūzu, jo man bija ļoti sāpīgi, ka ārpusē ģimene par mani pārdzīvoja, mamma katru dienu un nakti raudāja, ka viņas dēls nonācis cietumā un tādēļ es fiziski salūzu, es vienkārši cietumā sāku raudāt un lūdzu palīdzību Dievam. Visvairāk man bija sāpīgi tas, ka es nodarīju pāri savai ģimenei, es viņus sāpināju. Mamma tā jau savā dzīvē daudz ir pārcietusi un tad vēl es viņai liku ciest. Es vienkārši nespēju sev to piedot, ka nodarīju pāri savai ģimenei un diez vai jebkad spēšu sev to piedot! Es zinu, mamm, ka tu šo interviju lasi, tādēļ lūdzu, piedod man, ka sagādāju tev tādas sāpes un ciešanas, es apsolu tev, ka tas vairs nekad neatkārtosies. Vairs es savā dzīvē nepārkāpšu nevienu likumu. Ja mēs runājam tagad par to uzmanību no cilvēkiem, tad tā ir liela, pat ļoti liela. Praktiski uz katra stūra mani tagad atpazīst. Daudzi cilvēki nāk klāt, vēlas aprunāties ar mani, citi vienkārši vēlas uztaisīt “selfiju”, bet citi vienkārši paskatās uz mani uz paiet garām.

Uzmanība ir forša lieta, nevaru to noliegt, bet protams citreiz tā uzmanība ir pārāk liela un tad iekšēji es jūtos nospiests. Uz ielas vismaz pagaidām vēl neesmu saticis nevienu agresīvi noskaņotu cilvēku, kas gribētu ar mani izrēķināties ar dūrēm.

Runājot par to cilvēku negāciju sociālajos tīklos, jā daudzi mani aprunā, izsaka sliktas komentārus par mani, bet man tas dzīvot netraucē.

Es pat saprotu viņus, jo es neesmu bijis labs pret viņiem, es viņus maldināju ar savu ziņu portālu.

Šobrīd oficiāli strādāju vienā Jūrmalas restorānā

Daudzi noteikt vēlas zināt ko es šobrīd daru pēc atbrīvošanas no cietuma, es šobrīd oficiāli strādāju vienā Jūrmalas restorānā. Protams, šeit es nepelnu tik daudz kā ar ziņu portāliem, bet tas nav pats svarīgākais, galvenais, ka es esmu uz brīvām kājām. Arī darbā es saskaros ar daudziem cilvēkiem, kuri mani atpazīst, bet man tas strādāt netraucē. Sākumā, kad iestājos darbā, mani atkal pārņēma emocionāls sabrukums, šoreiz tas notika pirmajā darba dienā. Es pārdzīvoju par to, ka man tagad ir jāstrādā un visvairāk es baidījos no tā, ko tagad cilvēki padomās par mani. Likās, ka cilvēki par mani smiesies.

Jā, Rīgā es vairs nedzīvoju, pagaidām es dzīvoju Jūrmalā. Ja cilvēki tiešām vēlas uzzināt, kas ar mani notika pēc atbrīvošanas no cietuma, tad es ieteiktu noklausīties savu jauno dziesmu ar video klipu “Aiz restēm”.

Dziesmā es pastāstu par savām sajūtām, atrodoties cietumā un arī pēc atbrīvošanas no tā. Vismaz prieks, ka šī dziesma ir guvusi daudzas uzslavas un tiek arī atskaņota pa populārākajām Latvijas radio stacijām, kā arī pārraidīta pa televīzijas mūzikas kanāliem. Vēlos pateikt lielu paldies saviem atbalstītājiem, kas atbalsta mani. Atbalsts no cilvēkiem ir ļoti liels, viņi man sūta sociālajos tīklos vēstules ar labiem vārdiem. Brīžiem lasot cilvēku vēstules, es pat apraudos, jo es nemaz neesmu pelnījis tik labus vārdus no cilvēkiem.

Viss, ko es vēlējos, ir dzīvot pasakainu dzīvi, pelnīt lielu naudu

Es tiešām vēlos lūgt visiem Latvijas iedzīvotājiem piedošanu. Es zinu, kā jūs man nekad nepiedosiet, bet lūdzu, piedodiet man, ka ar savu ziņu portālu maldināju jūs vai pareizāk sakot, es meloju jums. Tajā brīdī nepadomāju par to, kā jūs jūtaties lasot šīs ziņas, kas tika publicētas manā ziņu portālā. Viss, ko es vēlējos, ir dzīvot pasakainu dzīvi, pelnīt lielu naudu un ne par ko citu nedomāt. Tikai, kad nonācu cietumā, tad es sapratu, ko patiesībā esmu izdarījis un man ir grūti sev to piedot. Lūdzu, es jums no visas sirds lūdzu, piedodiet man, es biju muļķis! Esmu gatavs izdarīt jebko, tikai lai jūs man piedotu. Man sāp, ļoti sāp!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas