Latvietis Īrijā saņēmis cietumsodu par uzbrukumu ar dakšu

tautaruna.lv 27.decembris 2018, 21:51
 
Pixabay
Īrijas tiesas priekšā stājies Latvijas valstspiederīgais, kurš apsūdzēts par miesas bojājumu nodarīšanu sinagogas apsargam Dublinā, atsaucoties uz "Irish Examiner" ziņo "Baltic-Ireland.ie".

29 gadus vecais Oļģerts Romanovs, kuram nav pastāvīgas dzīvesvietas, tika atzīts par vainīgu miesas bojājumu nodarīšanā un uzbrukumā apsargam šī gada 1.septembrī pie sinagogas Dublinā.

Tiesa uzklausīja, ka minētajā datumā Romanovs braucis ar velosipēdu garām sinagogai un uzspļāvis pie tās stāvošajam apsargam. Tas apsūdzētajam veltījis vairākus neglaimojošus vārdus, pēc kā Romanovs nometis divriteni, piegājis pie apsarga un iespļāvis viņam sejā. Agresīvi noskaņotais uzbrucējs izņēmis no somas uzgriežņu atslēgu un draudējis apsargu nogalināt, bet pēc tam no somas izņēmis dakšiņu un sviedis ar to upurim.

Dakšiņa trāpīja apsargam galvas labajā pusē, radot ievainojumu. Romanovs no notikuma vietas aizbrauca. Tika izsaukti likumsargi, iztaujāti liecinieki un vēlāk uzbrucējs aizturēts. Gardas seržants tiesā liecināja, ka antisemītiski izteicieni incidenta laikā netika pausti.

Cietušā paziņojumā tiesā apsargs paziņoja, ka viņa veselība ir nopietni cietusi, jo smagu organisma reakciju izraisījušas antibiotikas, kas viņam dotas ārstēšanās laikā. Dakšiņas radītā brūce stipri asiņojusi un ārstiem nācies uzlikt vairākas šuves.

Apsūdzētā advokāts informēja tiesu, ka viņa klientam ir bijusi traumatiska bērnība un jau piecu gadu vecumā viņš sācis lietot alkoholu. Romanovs ieradās Īrijā 2017.gadā un incidenta laikā dzīvoja teltī Dublinā, St. Stephens Green parkā. Viņam nav iepriekšēju sodāmību šajā jurisdikcijā. Aizstāvis apgalvoja, ka viņa klients nav gribējis uzspļaut apsargam, taču zaudējis savaldīšanos, kad tas viņu izprovocēja.

Tomēr tiesa atzina, ka apsūdzētā vainu pastiprinošs faktors ir uzbrukuma neprovocētais raksturs un tā sekas attiecībā uz cietušo. Savukārt vainu mīkstinošie faktori ir Romanova vecums, traumatiskā bērnība, iepriekšēju sodāmību neesamība un vainas atzīšana.

Tiesa vainīgajam piesprieda 14 mēnešu cietumsodu, to piemērojot ar atpakaļejošu datumu, ar dienu šī gada septembrī, kad viņš tika apcietināts.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas