Studente no pagraba Kijivā vēršas pie cilvēkiem visā pasaulē

tautaruna.lv 29.marts 2022, 10:30
 
Ekrānuzņēmums/LTV/lsm.lv
22 gadus vecā studente Olha Oltarževska no Kijivas vērsusies pie žurnālistiem visā pasaulē, arī Latvijas Televīzijā, cerot, ka viņas stāsts sasniegs arvien vairāk cilvēku, ziņo lsm.lv. 

Līdz karam jauniete bija Tarasas Ševčenko Kijivas Nacionālās universitātes studente, bet kopš 24. februāra jauniete kopā ar ģimeni slēpjas savā mājas pagrabā, kurā ir arī vairāki citi cilvēki ar maziem bērniem un mājdzīvniekiem.

Olha ir dzimusi Kijivā un pašlaik jau vairāk nekā divas nedēļas dzīvo pagrabā.

"Šeit ir samērā auksts un slapjš, tāpēc cenšamies gulēt mazāk, lai nenosaltu. Šeit ar mums kopā ir arī mūsu mājdzīvnieki. Jaunākajam bērnam ir tikai divi gadi. Un šis mazulis ļoti baidās no skaļiem sprādzieniem. Bet šie vēl ir labi apstākļi, jo ļoti daudziem cilvēkiem nav šādas iespējas - atlaisties gultā," atklāj Olha.

Pagrabu Olha pametusi vienreiz - lai iegādātos barību kaķiem un citiem mājdzīvniekiem, un pakaišus jūras cūciņai. Tā kā mājas atrodas ļoti tuvu stratēģiskam uzņēmumam, kas nodarbojas ar lidmašīnu ražošanu un remontu, iziet uz ielas esot liels risks.

"Es neesmu bijusi dušā veselu nedēļu un vairs neesmu bijusi savā guļamistabā. Šeit mēs visi ēdam kopā un guļam trīs cilvēki uz viena matrača," saka studente.

Latvijas Televīzija sazinājusies ar jaunieti.

"Kaut kas man liek domāt, ka mūsu valstij būs brīnišķīga nākotne. Nezinu, cik drīz. Politiķi un cilvēki no dažādām valstīm vēro mūsu kaujiniecisko garu un to apbrīno. Mūsu armija ir patiesi spēcīga, un mūsu prezidents vairs nav klauns, bet cilvēks, ar kuru visi lepojas. Cilvēki visā pasaulē zina, kas ir Volodimirs Zelenskis, un mūsu sabiedrība cīnīsies par mūsu uzvaru," skaidro Olha.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:57

Jaunākās diskusijas