Anda Čakša: Drēbju maskas nevajadzētu valkāt nevienam

tautaruna.lv 2.februāris 2022, 15:12
 
Oksana Džadana/F64
Bijusī veselības ministre, Saeimas ārpusfrakcijas deputāte Anda Čakša kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" atbildējusi kādas pensionāres jautājumam par auduma maskām.

Kāda pensionāre zvanīja studijai, lai pajautātu, kāpēc viņa nedrīkst uz dažām minūtēm vilkt auduma masku, lai ieetu veikalā, kamēr skolās bērniem šobrīd tās ir atļauts valkāt vairākas stundas.

"Es teiktu, ka drēbju maskas nevajadzētu valkāt nevienam, jo, lai mēs būtu pasargāti no vīrusa, tam ir nepieciešams kā minimums medicīniskā maska, bet būtībā FFP2 maskas," pauž A. Čakša.

Viņa uzskata, ka arī bērniem ir nepieciešamas šīs paaugstinātas drošības maskas. A. Čakša norāda, ka lēmums atļaut bērniem valkāt auduma maskas, nav bijis "līdz galam izvērtēts".

Jau vēstīts, ka no 25. janvāra visās sabiedriskajās vietās visiem - gan vakcinētajiem, gan nevakcinētajiem obligāti jāizmanto vismaz FFP2 klases respiratori bez vārsta vai medicīniskās sejas maskas.

Tomēr attiecībā uz izglītības procesu pastāv izņēmums - pamatskolēni un vidusskolēni varēs mācību, interešu izglītības un profesionālās izglītības programmu laikā izmantot nemedicīniskās auduma maskas, kas iepirktas skolēnu vajadzībām.

IZM norādīja, ka skolēnu rīcībā ir izglītības iestādēs izsniegtie, valsts centralizētā iepirkumā iegādātās auduma maskas, kas atbilst noteiktiem kvalitātes standartiem un garantē pietiekamu izelpojamā un ieelpojamā gaisa filtrāciju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:01

Jaunākās diskusijas