Gobzems vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā par politisko vajāšanu

tautaruna.lv 2.februāris 2022, 17:06
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Deputāts Aldis Gobzems mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicējis ierakstu, kurā apgalvo, ka vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

"Esmu vienojies ar advokātiem par vēršanos Eiropas Cilvēktiesību tiesā par manu politisko vajāšanu. Pierādījumu tam ir milzum daudz," ieraksta pauž Gobzems.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vairākums šodien atzina, ka deputāts Aldis Gobzems (LuK) savā attieksmē pret policiju viņa organizēto protesta akciju laikā ir pārkāpis vairākus Saeimas deputātu Ētikas kodeksa punktus.

Tāpēc komisija nolēma izskatīšanai Saeimai virzīt lēmumprojektu par Gobzema izslēgšanu uz sešām parlamenta sēdēm par attiecīgajiem ētikas pārkāpumiem.

Deputāti atzina, ka Gobzems ir pārkāpis Ētikas kodeksa 5.punktu, ka deputāts ciena un vienmēr ievēro Satversmi, Saeimas kārtības rulli un citus normatīvos aktus.

Komisijas arī atzina, ka deputāts ir pārkāpis kodeksa 7.punktu, kas nosaka, ka deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus, uzskata parlamentārieši.

Tāpat tika nolemts, ka ir pārkāpts arī 8.punkts, ka deputāts nelieto tādus izteikumus un neatbalsta tādu rīcību, ko var uztvert kā aicinājumu uz pretlikumīgu darbību. Komisija arī lēma, ka Gobzems pārkāpis Ētikas kodeksa 15.punktu, ka deputāts pakļaujas sabiedrisko kārtību uzturošo amatpersonu likumīgām prasībām.

Parlamentārieši lēma, ka deputāts ir pārkāpis arī 16.punktu, kas nosaka, ka deputāts ir pieklājīgs pret Saeimas, citu valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem un ikvienu sabiedrības locekli, un 18.punktu, ka deputāts izkopj savu runas un valsts valodas prasmi.

Vairākiem deputātiem vai nu neizsakot savu vērtējumu, vai norādot, ka nepiedalās balsojumā, komisijas sēdē nebija kvoruma jautājumā par Gobzema rīcības atbilstību Ētikas kodeksa 11.punktam, ka deputāts neizmanto savu stāvokli, lai prettiesiski ietekmētu valsts un pašvaldību institūciju lēmumus. Tāpēc ierosinājums atzīt, ka viņš šo punktu pārkāpis, netika atbalstīts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:01

Jaunākās diskusijas