VIDEO: Pieminot Edvīnu Zariņu, "Kurtizāņu ugunskurs" iedziedāts gruzīņu valodā

tautaruna.lv 2.februāris 2022, 19:30
 
Ekrānuzņēmums
Viena no populārākajām "Dakota" dziesmām "Kurtizāņu ugunskurs" iedzedāta gruzīņu valodā.

Pieminot nule kā mūžībā aizgājušo grupas “Dakota” līderi Edvīnu Zariņu, gruzīņu kantrī mūzikas izpildītājs Šota Adamašvili (Shota Adamashvili) gruzīņu valodā iedziedājis vienu no viņa populārākajām dziesmām “Kurtizāņu ugunskurs”.

“Pirmo reizi šo dziesmu dzirdēju šovasar, ciemojoties Latvijā, ceļā no Saldus uz Liepāju. Es nesapratu nevienu vārdu, bet tā uzreiz mani uzrunāja. Kad iztulkoju, biju emocionāli šīs dziesmas pārņemts. Tik daudz sāpju, skumju un bezcerības, vienlaikus izceļot stāsta skaistumu. Tagad, apgūstot latviešu valodu, saikne ar šo dziesmu kļuvusi vēl personiskāka. Izsaku visdziļāko līdzjūtību Edvīna Zariņa tuviniekiem un mūzikas cienītājiem. Kantrī pasaule ir zaudējusi talantīgu mākslinieku,” stāsta dziedātājs.

Dziesmu “Kurtizāņu ugunskurs” Šota Adamašvili atdzejojis kopā ar savu mammu - dzejnieci.

“Manas mammas dzīve nav bijusi viegla. Izaudzinājusi četrus bērnus, strādājot vienlaikus vairākās darba vietās, bet nekad nepārstājusi rakstīt dzeju. Zināju, ka viņa varēs man palīdzēt, atdzejojot tekstu pēc iespējas tuvāk oriģinālam, lai gruzīņu klausītājiem nodotu šī stāsta būtību,” par dziesmas tapšanas procesu stāsta dziedātājs.

Šota Adamašvili ir dzimis un audzis mazā Gruzijas pilsētiņā Bolnisi. Viņš pat neuzdrošinājās sapņot par mūziķa karjeru un došanos otrpus okeānam. Tagad, pēc dalības vairākos Gruzijas TV šovos, vietējos un starptautiska mēroga festivālos, Šota Adamašvili cer reiz nokļūt kantri mūzikas mekā Nešvilā, Tenesī štatā, ASV. Kā pats saka, viņš, iespējams, ir vienīgias kantrī mūzikas izpildītājs visā Gruzijā, jo tur šis žanrs nav īpaši populārs. Pagājušajā gadā Šota viesojās Latvijā un noteikti plāno šeit atgriezties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:57

Jaunākās diskusijas