"Noziedzīgie formējumi atmazgā naudu, iepērkot e-talonus un papildinot "Rīdzinieka karti"?"; soctīklu lietotāji izbrīnīti

tautaruna.lv 2.februāris 2022, 16:30
 
Vladislavs Proškins / F64
Kāds "Facebook" lietotājs publicējis ierakstu, kurā ironiski pauž: "nekad nebūtu ienācis prātā, ka noziedzīgie formējumi atmazgā naudu, iepērkot e-talonus un papildinot "Rīdzinieka karti"".

Ar neparastu paziņojumu, papildinot E-talonu, saskāries kāds sociālās vietnes "Facebook" lietotājs, kurš dalījies ar fotoattēlu, kurā redzams paziņojums E-talonu papildināšanas automātā.

Papildināšanas automāta paziņojums vēsta: "Nepieciešami tavi dati: lai veiktu konta papildināšanu, aicinām norādīt savus personas datus pamatojoties uz Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terosrisma un proliferācijas novērtēšanas likuma prasībām".

"Man nekad nebūtu ienācis prātā, ka noziedzīgie formējumi atmazgā naudu, iepērkot e-talonus un papildinot "Rīdzinieka karti", bet ko tad es daudz par tām tumšajām lietām varu zināt, vai ne?
Un kas ir proliferācija, man ir pat bail noskaidrot," pauž ieraksta autors.

Ekrānuzņēmums

Ekrānuzņēmums

Finanšu izlūkošanas dienesta mājaslapā noskaidrojām proliferācijas jēdziena skaidrojumu.

Proliferācija - ir masveida iznīcināšanas ieroču izgatavošana, glabāšana, pārvietošana, lietošana vai izplatīšana.

Proliferācijas finansēšana ir jebkādā veidā iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas tieša vai netieša vākšana vai nodošana ar mērķi tos izmantot vai zinot, ka tie tiks pilnīgi vai daļēji izmantoti, lai finansētu proliferāciju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas