Profesors Kalviņš izsakās par vēlmi vakcinēt mazus bērnus

tautaruna.lv 1.novembris 2021, 16:00
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ivars Kalviņš kanāla TV24 raidījumā "Nedēļa. Post Scriptum" komentējis bērnu vakcināciju pret Covid-19.

I. Kalviņš norāda, ka bērnu vakcinācijai tiktu izmantota tā pati vakcīna, kas pieaugušajiem.

Viņš gan uzskata, ka labāk būtu jāpievēršas vakcīnā esošās darbīgās vielas mesendžera RNS modificēšanai, lai viņa atbilst jaunajām vīrusa mutācijām, jo, viņaprāt, tad efekts būtu lielāks.

I. Kalviņš pauž, ka ir labi, ja bērni ir vakcinēti, taču viņam nešķiet pareizi orientēties uz bērnu vakcināciju, kad ir tik daudz pieaugušo, kuri atsakās vakcinēties.

"Labi, ka tas bērns ir vakcinēts, bet vai tiešām bērniem ir jāpasargā no inficēšanās pieaugušos, kas nav vakcinēti?" - pauž profesors, norādot, ka bērni Covid-19 pārslimo vieglāk un inficējas retāk nekā pieaugušie. "Te kaut kas nav pareizi," saka profesors, norādot, ka būtībā bērnus jāvakcinē, lai pasargātu nevakcinētos pieaugušos.

Profesors skaidro, ka jebkurš medikaments vai vakcīna vispirms tiek pārbaudīta uz pieaugušajiem, tad uz vecuma grupu no 12 gadiem un, ja "tur viss ir kārtībā", tad uz bērniem, kas jaunāki par 12 gadiem.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā ASV Pārtikas un zāļu pārvaldes (FDA) ekspertu grupa rekomendēja pārvaldei apstiprināt "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas samazinātas devas izmantošanu bērniem vecumā no pieciem līdz 11 gadiem.

Ja FDA apstiprinās vakcīnu bērniem, tad Slimību kontroles un profilakses centrs (CDC) nākamnedēļ izlems, vai rekomendēt vakcīnu un kādiem bērniem tā jāsaņem.

Bērniem paredzētā "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas deva ir trešdaļa no bērniem vecumā virs 12 gadiem paredzētās devas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:32

Jaunākās diskusijas