FOTO: Tramps ap Balto namu uzceļ sienu; veikali un uzņēmumi aizklāj skatlogus

tautaruna.lv 3.novembris 2020, 10:15
 
Scanpix/REUTERS
ASV prezidents Donalds Tramps jau dienu pirms vēlēšanu rezultātu paziņošanas, sācis tiem gatavoties un domāt par drošības pasākumiem, paredzot plašus protestus Baltā nama tuvumā.

Baltajā namā priekšvēlēšanu vakarā pirmdien notikuši pamatīgi būvdarbi. Strādājusi liela strādnieku brigāde, kas uzstādījusi vairākus koka un metāla žogus, tāpat darbam izmantota arī liela cementa mašīna.

Daudzviet ASV cilvēki gatavojas ļaunākajam scenārijam. Bankas, veikali, dzīvokļu īpašnieki un citi gatavojas iespējamiem nemieriem, jau laikus slēdzot durvis, logus un uzstādot barjeras. Skatlogi tiek aizkāti ar pamatīgām finiera plāksnēm.

Scanpix/imago images/MediaPunch

Šādi skati pēdējās dienās redzami iepirkšanās ielās Bostonā, Ņujorkā, Sanfrancisko, Losandželosā, Čikāgā, Vašingtonā un citviet.

Scanpix/AP

Kā jau zināms, ASV šodien notiek prezidenta vēlēšanas, kurās izšķirsies, vai Baltā nama saimnieka godu saglabās republikāņu pārstāvis Donalds Tramps, vai arī viņu nomainīs demokrātu izvirzītais bijušais viceprezidents Džo Baidens. Baltais nams ir ASV prezidenta rezidence Vašingtonā. Tas atrodas Pensilvānijas avēnijā 1600.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas