Vīnē dzīvojoša latviete: Slaktiņš ir šokējis austriešus

Lelde Veinberga 3.novembris 2020, 20:43
 
Imago images/photonews.at/AFP/EPA/AP/CRH/ZUMAPRESS.com/Scanpix
Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā Vīnes centrā notika apšaude, kurā nogalināti četri cilvēki, un 22 ievainoti. Ar savu stāstu par notikušo "TV3 Ziņām" dalījusies Vīnē dzīvojoša latviete.

"Slaktiņš ir šokējis austriešus," tā saka Vīnē dzīvojošā Sintija Oškalne, kura strādā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā: “Tāda sajūta bija, ka Vīne ir tāda miera osta vairāk vai mazāk. Tiešām tas bija ļoti šokējoši vakar.”

Viņa vakaru pavadīja mājās ģimenes lokā, bet uzbrukuma vietā bija vairāki viņas kolēģi. “Tad, kad tas viss notika, viņi kur nu kurais, protams, skrēja uz pirmajām atvērtajām durvīm, lai patvertos no visa tā haosa, kas darījās ielās. Šajās patvēruma vietās viņiem policija ieteica palikt līdz pat plkst. 4.00 no rīta," TV3 Ziņām stāsta Vīnē dzīvojošā latviete.

Sintija Oškalne vērš uzmanību, ka uzbrukums notika pēdējā vakarā pirms karantīnas režīma ieviešanas: “Ļoti, ļoti daudz jauniešu bija ielās. Restorāni vēl pēdējo dienu visi bija vaļā līdz vēlai naktij. Laiks bija ļoti silts, tāpēc iedzīvotāji tiešām bija ļoti daudz ārā ielās.”

Vienu uzbrucēju, 20 gadus vecu Austrijas un Ziemeļmeķedonijas dubultpilsoni, kurš bija bruņojies ar automātu, pistoli un mačeti, policija nogalināja. Pēc amatpersonu teiktā, viņš bijis islāmistu terorists. Tomēr policija pieļauj, ka uzbrucēji bijuši vairāki. Turpinoties viņu meklēšanai, Vīnes iedzīvotājiem ieteikts palikt mājās.

“Šodien pilsēta ir pilnīgi, pilnīgi tukša. Un visi cilvēki sadarbojas - ne mašīnas braukā, ne cilvēki iet uz darbu. Un arī skolas ir paziņojušas, ka vecāki drošības apstākļu dēļ var atstāt bērnus mājās un nevest uz skolu šodien,” norāda latviete Vīnē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas