Internetā aizstāv audzinātājas, kas bijušas vardarbīgas Rīgas bērnudārzā

tautaruna.lv 3.novembris 2020, 14:15
 
F64, Gatis Giers
Latvijas Televīzijas raidījums "Aizliegtais paņēmiens" atklājis fiziskas un emocionālas vardarbības gadījumu kādā Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē. Šis notikums atklājis ļoti asas diskusijas interneta vidē, jo daļa cilvēku nostājas audzinātāju pusē.

Jau ziņojām, ka Latvijas Televīzijas raidījums "Aizliegtais paņēmiens" konstatējis iespējamu emocionālu un fizisku vardarbību pret bērniem Rīgas 36. pirmsskolas izglītības iestādē.

Šis gadījums izraisījis asas diskusijas sabiedrības vidū. Kaut gan lielākā daļa cilvēku uzskata šādu rīcību par nepieņemamu, daļa tomēr izvēlas aizstāvēt audzinātājas. Kā argumenti tiek norādīti pirmsskolas izglītības iestāžu audzinātāju zemās algas. Zemā samaksa par darbu ietekmē kvalitāti, attieksmi un citus faktorus, tomēr tas nav attaisnojums vardarbībai pret bērniem.

Jau ziņojām, ka raidījuma žurnāliste četrus mēnešus strādājusi par pedagoga palīgu jeb aukli Rīgas 36. pirmsskolas izglītības iestādē un ar slēpto kameru fiksējusi regulārus emocionālas un fiziskas vardarbības pret bērniem gadījumus. Raidījumā konstatēts, ka vardarbību pret bērniem īstenojusi lielākā daļa no desmit bērnudārza pedagoģēm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas