Mālpilī mājas šķunī atrasts kas tāds, kas apdraud saimnieku dzīvību

tautaruna.lv 26.augusts 2018, 15:24
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Kādā saimniecībā Mālpilī malkas šķūnī, izveidojot pūzni, iemitinājušies tūkstošiem iršu, vēstīja radījums "Bez Tabu".

Mājas saimniece, noskaidrojusi, ka iršu pūžņu likvidēšanā specializējušies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji (VUGD), zvana uz ārkārtas palīdzības numuru 112. Tomēr dispečere uzreiz atsaka palīdzību.

Palīdzīgu roku nesniedz arī Mālpils novada domē, norādot, ka VUGD tomēr būtu jāpalīdz. Sieviete par nevēlēšanos palīdzēt ir šokēta: ”Kaķus no stabiem viņi ceļ, piedzērušos, kuri vāļājas ūdenī, viņi velk ārā, bet šeit? Te taču ir sirseņi! Būs dzēliens pierē, būšu gar zemi!”

Glābēji bieži likvidē iršu pūžņus, tomēr izbrauc uz izsaukumiem no bērnudārziem, skolām, informē VUGD pārstāvis Hermanis Plisko. ”VUGD izbrauc uz bērnudārziem, skolām. Tikko bija gadījums kopmītnēs, kur pūznis acīmredzot bija satricināts. Bija tiešs apdraudējums, VUGD izbrauca, kukaiņus neitralizēja,” stāsta Plisko.

Plisko uzver, ka ”112 ir ārkārtas numurs, tur jāzvana, kad ir apdraudējums dzīvībai, veselībai īpašumam, videi.”

Tomēr sieviete uzskata, ka tiešs apdraudējums nākotnē ir ļoti reāls, ja pūzni neaizvāks. Tikmēr VUGD pārstāvis Plisko atgādina, ka, zvanot uz uzziņu dienesta tālruni, iespējams noskaidrot firmas, kas sniedz kukaiņu indēšanas pakalpojumu, tostarp likvidē iršus.

”Firma man pateica, ka būs jāmaksā ap 80 eiro, bet man pensija ir 90 eiro! Kaut kādā brīnumvalstī dzīvojam!” sašutusi ir Ņina.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:57

Jaunākās diskusijas