Vairāk nekā 90 dūrieni - Rīgā vīrietis ar zobenu nogalina savu paziņu

tautaruna.lv 29.jūnijs 2018, 16:08
 
F64
Rīgas rajona prokuratūras prokurore lūgusi Rīgas rajona tiesai noteikt medicīniska rakstura līdzekļus vīrietim, kurš ar zobenu nogalināja savu paziņu, pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe.
Kopumā vīrietis izdarīja ne mazāk kā 92 griezošus dūrienus un sistas brūces, no kurām iestājās upura nāve.

Apsūdzētais vīrietis internetā pasūtīja metāla zobenu ar 59 centimetrus garu asmeni, sagaidīja upuri un uzbruka viņam, izdarot dūrienus. Kopumā vīrietis izdarīja ne mazāk kā 92 griezošus dūrienus un sistas brūces, no kurām iestājās upura nāve.

Prokuratūrā skaidroja, ka apsūdzētais iepriekš bija ārstējies "Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra" stacionāra nodaļā, tādēļ tika lūgts viņam noteikt tiesu psihiatrisko ekspertīzi, kuras laikā tika secināts, ka nodarījuma izdarīšanas laikā vīrietis slimoja ar psihisku slimību un slimības izpausmju dēļ nevarēja apzināties savu darbību un nevarēja to vadīt. Līdz ar to vīrietis tika atzīts par nepieskaitāmu.

Krimināllikumā skaidrots, ka medicīniska rakstura piespiedu līdzekļos ietilpst - ambulatora ārstēšana medicīnas iestādē, ārstēšana vispārēja tipa psihiatriskajā slimnīcā un ārstēšana specializētā psihiatriskajā slimnīcā ar apsardzi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:09

Jaunākās diskusijas