Terases vaļā vai ciet?

Lelde Veinberga 10.maijs 2021, 19:32
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Kafejnīcu un restorānu āra terašu atvēršana tika gaidīti kā svētki, kā maza spraudziņa brīvības. Nenoliedzami katrs esam noguruši no ierobežojumiem ar kuriem sadzīvojam jau vairāk nekā gadu.

Ar skaudību var vērot, kā pāri okeānam cilvēki jau teju atgriezušies ikdienas ritmā - notiek pasākumi, koncerti un publiskas vietas ir atvērtas. Cik tāls ceļš mums ir ejams?

Pašlaik vairāk izskatās, ka lēkājam uz vietas un nekur uz priekšu netiekot. Atvieglo ierobežojumus - pieaug saslimstība, stingrāku ierobežojumu gadījumā cieš iedzīvotāju maciņi - cilvēki nevar strādāt un kopīgi zaudējumus cieš valsts ekonomika.

Jau vēstīts, ka Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, kas no 7. maija sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem atļauj ēdināt ārtelpās atbilstoši valdības noteiktām epidemioloģiskās drošības prasībām.

Ar nepacietību tika gaidīts 7. maijs. Daudzi ēdinātāji godprātīgi ievēroja drošības pasākumus - lai arī terase bija atvērta, visi galdiņi nebija izlikti, jo nepieciešams ievērot distanci. Tajā pašā laikā sociālajos tīklos sašutumu izraisīja citu uzņēmēju rīcība - terases atvērtas un tās pilnas ar cilvēkiem kā "vecajos labajos laikos".

Tā vien šķiet, ka šādi turpinoties, ātri vien varēsim turpināt pusdienas atkal ēst uz ietves maliņas pretī kafejnīcai...

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:28

Jaunākās diskusijas